Vuurwerk op Anfield: spektakel tegen Chelsea maakt Liverpool-feest compleet

Reacties

Liverpool heeft woensdagavond op spectaculaire wijze gewonnen van Chelsea. Het was de fraaie opmaat voor het moment waar heel de club al een tijd naar uitkeek: het in ontvangst nemen van de prijs die hoort bij de eerste landstitel sinds 1990. 

Vuurwerk op Anfield: spektakel tegen Chelsea maakt Liverpool-feest compleet
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
5 - 3
Chelsea
Chelsea

Waar Chelsea met Leicester City en Manchester United nog in de race is voor de laatste twee Champions League-tickets, stond de avond voor Liverpool in het teken van de uitreiking van de Premier League-trofee. Het feestje op Anfield werd alleen maar mooier door de manier waarop de ploeg van Jürgen Klopp de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afsloot.

De fraaie treffers van Liverpool in de eerste helft droegen ook bij aan de feeststemming. Naby Keïta opende halverwege de eerste helft de score met een fraai schot via de onderkant van de lat, een kwartier later krulde Trent-Alexander Arnold prachtig raak uit een vrije trap en vlak voor rust deed Georginio Wijnaldum er nog een schepje bovenop door raak te volleren na een corner.

Figurant
Chelsea was niet van plan om slechts figurant te zijn in het Liverpool-feestje. Voor de fraaie goals van Keïta en Alexander-Arnold had de ploeg van Frank Lampard zich al een paar keer voor het doel laten zien van Alisson en de gelijkmaker van Mason Mount werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust kwam kwam de tegentreffer er alsnog toen Olivier Giroud de rebound benutte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leek slechts een eretreffer voor Chelsea toen Roberto Firmino tien minuten na rust zijn eerste Premier League-goal op Anfield sinds maart 2019 (!) maakte door raak te koppen uit een voorzet van Alexander-Arnold. Maar dat was buiten Christian Pulisic gerekend. De Amerikaanse aanvaller viel na een uur in voor Willian en bracht de wedstrijd opnieuw tot leven.

Meteen na zijn invalbeurt stelde Pulisic collega-invaller Tammy Abraham in staat om de 4-2 te maken en twaalf minuten later schoot de 21-jarige aanvaller zelf raak, waardoor er voor Chelsea toch nog iets te halen leek op de feestavond van Liverpool. Acht minuten voor tijd, toen Wijnaldum al was vervangen, stond Alex-Oxlade-Chamberlain echter aan het einde van een flitsende counter.

Vuurwerk
Zo was er niet alleen buiten Anfield vuurwerk te horen, maar was er ook sprake van vuurwerk op het veld. Liverpool, waar Virgil van Dijk in de extra tijd nog de bovenkant van de lat raakte, maakte zich zo in stijl op voor het in ontvangst nemen van de trofee. En Chelsea zal in de laatste speelronde nog aan de bak moeten tegen Wolverhampton Wanderers om Champions League-voetbal veilig te stellen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.