Spannend tot het eind: United wacht 'finale' om miljoenen tegen Leicester

Reacties

Het blijft tot de allerlaatste speelronde van de Premier League spannend in de strijd om de Champions League-tickets. Manchester United kwam tegen West Ham United niet verder dan een gelijkspel en wacht over vier dagen daardoor een heuse finale om een plek in het miljardenbal tegen Leicester City, dat nu vijfde staat.

Spannend tot het eind: United wacht 'finale' om miljoenen tegen Leicester
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
West Ham United
West Ham United

United wist dat het bij een zege heel goede zaken zou doen in de strijd om de Champions League-tickets. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer zou het laatste duel met Leicester dan immers met drie punten voorsprong beginnen, maar wist ook dat het met West Ham een ploeg in vorm trof. De mannen van voormalig United-manager David Moyes pakten tien punten in de laatste vijf duels en gaven met een 3-1 zege op Watford zelfs de aanleiding voor het ontslag van Nigel Pearson.

Ook United had het lastig tegen West Ham. Met Timothy-Fosu Mensah wederom in de basis, dit keer als rechtsback, creëerde de thuisploeg maar weinig echte mogelijkheden. Toen alles erop wees dat beide ploegen zouden gaan rusten met een 0-0 stand, ging de bal op de stip omdat Declan Rice en vrije trap tegen de in de lucht gestoken armen van Paul Pogba aanschoot. Man in vorm Michail Antonio benutte de penalty en maakte daarmee alweer zijn achtste goal sinds de hervatting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

United heeft met Greenwood echter ook een speler die na de coronabreak op dreef is. De achttienjarige aanvaller onderstreepte dat nog maar eens door vlak na de rust, waarin Fosu-Mensah plaatsmaakte voor Aaron Wan-Bissaka, na een korte combinatie met Anthony Martial koelbloedig raak te schieten. Het was alweer zijn tiende Premier League-goal voor United en zijn zeventiende treffers van het seizoen in alle competities, het zijn uitzonderlijke cijfers voor een speler van zijn leeftijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die gelijkmaker was precies wat United nodig had, maar doordrukken kon het niet. West Ham was in de tegenstoot gevaarlijker met schoten van Jarrod Bowen en Rice, maar de na zijn blunder tegen Chelsea fel bekritiseerde David de Gea kwam niet in de problemen. Met het inbrengen van Odion Ighalo hoopte Solskjaer zijn ploeg nog van wat nieuw elan te voorzien, maar ook de Nigeriaan kon niet voor de overwinning zorgen. En daardoor wacht zondag nog een echte finale tegen Leicester.

Een nederlaag betekent voor beide clubs immers zo goed als zeker dat ze een plek in de Champions League mislopen. United heeft dankzij het punt tegen West Ham wel het voordeel dat een gelijkspel genoeg is in de laatste confrontatie met Leicester en zou zelfs bij een nederlaag nog vierde kunnen blijven, als Chelsea geen enkel punt pakt in de laatste twee duels. The Hammers zijn op hun beurt nu definitief veilig, al was daar door het goede doelsaldo al weinig twijfel meer over.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.