Moyes: 'Het verschil tussen mij en Solskjaer is dat Solskjaer tijd heeft gekregen'

Reacties

David Moyes is onder de indruk van de prestaties van Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United. Toch roept de huidige opmars van The Red Devils ook vragen op bij de manager van West Ham United: wat als hij meer tijd had gehad op Old Trafford?

Moyes: 'Het verschil tussen mij en Solskjaer is dat Solskjaer tijd heeft gekregen'
© Pro Shots

Moyes kwam te boek te staan als The Chosen One. Hij was de opvolger van Sir Alex Ferguson en moest sturing geven bij de start van een nieuw tijdperk. Uit het zesjarige contract dat de nu 57-jarige Schot in de zomer van 2013 ondertekende sprak veel vertrouwen. De droom van Moyes viel echter al snel in duigen. Hij haalde niet eens het einde van zijn eerste seizoen. De coach werd in april 2014 ontslagen.

Ook Ole Gunnar Solskjaer had bijna een jaar nodig om een einde te maken aan de wisselvalligheid bij de Engelse grootmacht, nadat hij in maart 2019 een vaste aanstelling had gekregen na een sterke periode als interim-manager. Inmiddels is de oud-spits de gevierde man door een geweldige reeks in dit kalenderjaar. United was negentien wedstrijden ongeslagen voordat er zondag in de halve finale van het FA Cup-toernooi werd verloren van Chelsea.

Solskjaer
Moyes besprak de euforie rond United en Solskjaer dinsdag bij zijn vooruitblik op de uitwedstrijd van West Ham tegen de topclub. 'Ole had een lastige start. Het verschil tussen mij en Ole is dat Ole tijd heeft gekregen', zei Moyes, die nog altijd warme gevoelens koestert voor zijn voormalige werkgever. 'Voor mij is United de grootste club van de wereld. Dat heeft te maken met waar ze voor staan en ik kijk er naar uit woensdag terug te keren.'

Moyes legde uit wat United voor hem zo bijzonder maakt in Engeland: 'United heeft altijd geweldige waarden gehad en een van de belangrijkste is het laten doorstromen van jeugdspelers. Nu hebben ze opnieuw veelbelovende talenten uit de eigen opleiding. United-uit is nooit makkelijk en niemand verwacht dat het makkelijk wordt, maar we gaan ons best doen er iets van te maken.'

West Ham is al zo goed als veilig bij de strijd tegen degradatie na twee zeges op rij en The Hammers kunnen waarschijnlijk – afhankelijk van de resultaten van Watford en Aston Villa tegen respectievelijk Manchester City en Arsenal dinsdagavond – vrijuit spelen. Bij United staat er de druk er nog vol op door de grote belangen bij het gevecht om Champions League-tickets. De ploeg van Solskjaer heeft bij West Ham-thuis een uitgelezen kans om concurrent Leicester City te passeren en de topvier binnen te dringen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Manchester United-barometer op groen: 'Top lonkt dankzij Bruno Fernandes'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.