Dolblije Gerrard deelt herinneringen: 'Suárez had respect voor niemand'

Reacties

Steven Gerrard kan niet wachten tot het moment waarop Liverpool woensdagavond de Premier League-trofee ontvangt. De huidige manager van Rangers FC denkt bij het terugdenken aan zijn Liverpool-tijd met name met een lach terug aan Luis Suárez.

Dolblije Gerrard deelt herinneringen: 'Suárez had respect voor niemand'
© Pro Shots

Met het winnen van de landstitel heeft Jürgen Klopp met zijn ploeg nu een einde gemaakt aan een droogte van dertig jaar zonder kampioenschap. Het wachten had minder lang kunnen duren. Met name in het seizoen 2013/14 waren The Reds al dicht bij het winnen van de landstitel, maar toen ging het mede door een slippertje van Gerrard tegen Chelsea mis. Suárez presteerde dat seizoen fenomenaal en scoorde 31 keer in de Engelse competitie.

Bij een podcast van de BBC deelt Gerrard met plezier zijn herinneringen aan de Uruguayaan. 'Veel aanvallers die bij ons binnenkwamen, hadden veel respect voor Jamie Carragher en andere grote namen in de selectie. Maar hij had respect voor niemand. Op een goede manier, hè. Hij kleunde erin op de training, liep op ze door, zwaaide met zijn ellebogen en ik dacht nog normaal zie je dat niet op trainingen. Normaal zie je veel respect naar elkaar toe, maar Luis ging op iedereen af. Verdedigers hadden hun handen vol aan hem. Ik wist direct dat hij een topspeler zou worden voor Liverpool', zegt de Liverpool-legende.

Gerrard leeft nog steeds op een roze wolk nadat de club van zijn hart de titel heeft binnengesleept. Woensdagavond krijgen de Liverpool-spelers de bijbehorende beker uitgereikt bij het duel met Chelsea. De oud-middenvelder kijkt er al een tijd naar uit: 'Als Liverpool-fan en oud-speler weet ik hoe het lange wachten was en ik heb nog contact met veel spelers die er nu spelen. Velen hebben de pijn met mij gedeeld. We kunnen wat demonen uit het verleden vergeten, zeker na wat er in 2014 gebeurd is, is dit een enorme opluchting. Ik geniet nog steeds en kijk alle beelden op tv.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.