De Boer gaat in op situatie Eriksen: 'Iedereen was geschokt'

Reacties

Bondscoach Frank de Boer is zondagavond vlak voor het duel met Oekraïne ingegaan op de situatie van Christian Eriksen. De huidige Oranje-keuzeheer had de Deen bij Ajax onder zijn hoede.

De Boer gaat in op situatie Eriksen: 'Iedereen was geschokt'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Eriksen zakte zaterdag tijdens het duel van Denemarken met Finland ineen. Achteraf bleek dat het om hartfalen ging. De beelden van de voormalige Ajacied zorgden voor een schok in de mondiale voetbalwereld.

Ook De Boer en de Oranje-internationals zagen hoe Eriksen op het veld gereanimeerd moest worden. Bij de NOS werd De Boer naar die beelden gevraagd. 'Die beelden wil je zo snel mogelijk vergeten. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem.'

'Iedereen was in shock', vervolgt De Boer. 'Het was moeilijk om naar te kijken. Het brengt herinneringen naar boven bij sommige jongens. Bij Daley Blind, maar ook bij Matthijs de Ligt', zo doelde De Boer bij laatstgenoemde op de situatie van Abdelhak Nouri. Blind speelde niet alleen met Eriksen, maar kreeg zelf te maken met hartritmestoornissen.

De Boer: 'We hadden gisteravond eigenlijk een bespreking om 20.30 uur. Die hebben we gecanceld en verplaatst naar vanmorgen. Het leek ons niet gepast om erover te praten', aldus De Boer, die uiteindelijk met zijn spelers de knop om moest zetten. 'Naast mens zijn we ook professional. Maar de berichten dat het een stuk beter met hem gaat, dat helpt wel enorm.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.