De achterblijvers: uiteenspattende dromen, soaps en relletjes

Reacties

Dinsdagnacht om 00.00 uur sloot de transfermarkt zijn deuren. Een recordaantal van 151 spelers veranderde tijdens de winterse Nederlandse transferperiode van club, maar er ketsten ook een hoop deals af. Wie bleven - gewild of ongewild - achter bij hun club?

De achterblijvers: uiteenspattende dromen, soaps en relletjes

Ajax laat Riedewald niet gaan
Met Riechedly Bazoer, Mitchell Dijks, Anwar El Ghazi, Nemanja Gudelj en Tim Krul liet Ajax vijf selectiespelers vertrekken in januari. Die kans kreeg Jairo Riedewald niet. De drievoudig international komt dit seizoen amper aan spelen toe onder trainer Peter Bosz, die in het verdedigingscentrum de voorkeur geeft aan Nick Viergever en voor Lasse Schöne kiest als controlerende middenvelder.

Het kostte Riedewald zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal. 'Ze zeggen dat ze vertrouwen in me hebben, maar het is moeilijk om dat te geloven. Je wil gewoon spelen en als ze je dan ook niet laten gaan, is dat frustrerend', luchtte Riedewald zijn hart bij FOX Sports na een duel van Jong Ajax. Bekijk in ons transferoverzicht alle wintertransfers van Ajax.

Pröpper blijft (voorlopig) gewoon bij PSV
Ondanks nadrukkelijke interesse van Zenit Sint-Petersburg liet PSV Davy Pröpper niet vertrekken. De 25-jarige middenvelder bevestigde na afloop van het duel met Heracles Almelo (1-2) dat het Zenit-verhaal al een aantal weken speelde. PSV, dat met Chelsea-huurling Marco van Ginkel wel een middenvelder naar Eindhoven haalde, wil Pröpper niet laten gaan, al is de transfermarkt in Rusland nog niet gesloten.

Feyenoord houdt woord en blijft intact
In Rotterdam wordt de droom van het landskampioenschap steeds realistischer. Halverwege het seizoen stond Feyenoord al fier aan kop in de Eredivisie en dat is na drie overwinningen in januari nog steeds het geval. De koploper zette zijn kampioensambities kracht bij door de poorten gesloten te houden. Geïnteresseerde clubs voor onder anderen Marko Vejinovic werden resoluut de deur gewezen. Alleen derde doelman Warner Hahn mocht op huurbasis naar Excelsior.

Lastige situatie voor Achahbar
Over Feyenoord gesproken. Voormalig Feyenoorder Anass Achahbar bevindt zich bij PEC Zwolle in een lastig parket. De 23-jarige spits verruilde Rotterdam in de zomer voor Zwolle, maar heeft daar de concurrentiestrijd verloren van Nicolai Brock-Madsen, terwijl met Erik Israelsson nog een nieuwe spits werd gehaald. Zwolle gaf aan Achahbar graag te willen verhuren, maar dat is er niet van gekomen.

Mahi en Larsson blijven in het noorden
Rond Sam Larsson bleef het de laatste dagen van de transferperiode opvallend rustig. De Zweedse buitenspeler van SC Heerenveen werd vaak in verband gebracht met een vertrek uit Friesland, maar zal ook de tweede seizoenshelft met de pompeblêden op zijn borst spelen. Het zal trainer Jurgen Streppel goed doen. Larsson zelf gaf aan alleen bij een geschikte club geïnteresseerd te zijn in een vertrek.

Rond FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi was er juist wél veel te doen op Deadline Day. De 22-jarige Mahi kon zijn carrière voortzetten in het Championship, maar Groningen weigerde hem te laten vertrekken. Mahi gaf aan wel oren te hebben naar een Engelse transfer, maar maakt toch het seizoen af in Groningen.

Droom Kastaneer in duigen
Dan het verhaal van Gervane Kastaneer. De twintigjarige ADO Den Haag-aanvaller kon de overstap maken naar Bundesliga-middenmoter FSV Mainz 05. De prachtige transfer van het ADO-talent viel uiteindelijk op behoorlijk sneue wijze in het water. Tegen de wil van Mainz in deed Kastaneer mee in het duel met PEC Zwolle, waarin hij na een kwartier van dichtbij de bal vol tegen zijn oog kreeg. De blessure zette een streep door zijn overgang naar de Bundesliga.

Pikante situatie voor Ulloa
Leicester City-spits Leonardo Ulloa is een van de grote verliezers van de winterse transferperiode. De Argentijn sprak met manager Claudio Ranieri af dat hij mocht vertrekken bij The Foxes, maar zag zijn trainer toch een stokje steken voor een transfer naar Sunderland. Ulloa voelde zich verraden en weigerde nog uit te komen voor Leicester, om zo alsnog een transfer te forceren. Nu dat niet gelukt is zit hij met de gebakken peren. Of biedt een Russische of Chinese club nog uitkomst?

Ongelukkige Lombaerts blijft achter in Rusland
Nicolas Lombaerts zette de afgelopen weken zijn zinnen op een terugkeer naar België. De 31-jarige verdediger kon bij KV Oostende terugkeren in zijn vaderland om dicht bij zijn jonge gezin te wonen en spelen, maar Zenit Sint-Petersburg-trainer Mircea Lucescu wilde hem niet laten gaan. Met het aantrekken van Branislav Ivanovic leek het probleem opgelost, maar zelfs na het halen van de Chelsea-verdediger mocht Lombaerts niet weg. Het contract van de Belg in Rusland loopt nog tot de zomer van 2018.

Janssen gaat voor kans bij Tottenham
Op het meest uitzichtloze moment voor Vincent Janssen bij Tottenham Hotspur was daar ineens de interesse van Galatasaray. De Turkse topclub van trainer Jan Olde Riekerink wilde de Nederlander graag huren, maar zover kwam het niet. Inmiddels vertoonde Janssen alweer enige tekenen van leven met een doelpunt tegen Wycome Wanderers en een invalbeurt tegen Sunderland.

Rekik niet naar Anderlecht
Datzelfde kan niet gezegd worden van Karim Rekik. De Nederlander was al niet zeker van een basisplaats bij Olympique Marseille, maar lijkt dat na de komst van Patrice Evra helemaal te kunnen vergeten. Anderlecht leek de voormalig PSV'er te verlossen, maar tot een verhuur aan de Belgische topclub kwam het niet. Rekik lijkt daardoor veroordeeld tot een periode op de reservebank.

Lazio ontneemt Hoedt kans op Champions League
Leicester City meldde zich afgelopen week ineens voor Lazio-verdediger Wesley Hoedt. De 22-jarige Alkmaarder kreeg zo plots de kans om met The Foxes te acteren in de Premier League en de achtste finale van de Champions League. Lazio weigerde echter mee te werken aan de transfer van de centrumverdediger, die slechts af en toe in de basis staat bij de Romeinen.

Blessure gooit roet in het eten voor Van Dijk
Virgil van Dijk speelde de transferbingokaart volledig vol de afgelopen maanden. De Southampton-aanvoerder maakt een ongekend sterk seizoen door bij The Saints en wekte daarmee de interesse van menig Engelse topclub. Vijftig, zestig miljoen... De genoemde bedragen voor de Nederlander werden steeds hoger, maar de blessure die hij opliep in het duel met Leicester City op 22 januari maakte abrupt een einde aan alle speculaties. Van Dijk maakt het seizoen af bij Southampton.

Weinig speelminuten in het verschiet voor Aké
Nathan Aké was op zijn beurt een van de revelaties bij het uitstekend presterende AFC Bournemouth. Onder manager Eddie Howe manifesteerde de Nederlander zich knap als centrumverdediger. Voor Chelsea-manager Antonio Conte reden om de huurling terug naar Chelsea te halen. In Londen kwam Aké sindsdien alleen in de strijd om de FA Cup in actie. Bournemouth bood hem met een miljoenenbod de kans op meer speeltijd, maar Conte gaf aan de Nederlander binnen boord te willen houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.