Danjuma imponeert weer in Spanje en blijft kloppen op Oranje-deur

Reacties

Arnaut Danjuma heeft zich zondag weer laten gelden bij Villarreal. De 24-jarige linksbuiten was twee keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen Real Betis. Hij staat nu op vijf goals in acht wedstrijden voor de Spaanse club.

Danjuma imponeert weer in Spanje en blijft kloppen op Oranje-deur
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

De keuze van Danjuma om AFC Bournemouth te verlaten voor de Europa League-winnaar van dit jaar pakt tot nu toe verre van verkeerd uit. Hij scoorde al tegen Atlético Madrid en Elche en in de Champions League tegen Atalanta Bergamo. Door zijn assist op Paco Alcácer kwam Villarreal afgelopen woensdag nog op voorsprong tegen Manchester United. De Engelsen wonnen uiteindelijk alsnog door een late goal van Cristiano Ronaldo.

Zondag was het dubbel feest voor Danjuma, die steeds meer naam maakt bij Villarreal. Vlak voor rust sloeg de aanvaller toe tegen Betis. De linksbuiten ontving een steekpass op de linkerflank, trok naar binnen richting het doel en schoot in de korte hoek raak. Na zeventig minuten maakte hij ook de 2-0. Hij ontving de bal van Moi Gómez, fopte doelman Rui Silva met een schijnbeweging en rondde af. In de extra tijd kreeg Danjuma een publiekswissel. Nicolas Jackson verving hem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door zijn prestaties bij Villarreal klopt Danjuma ook bij het Nederlands elftal steeds meer op de deur. De aanvaller debuteerde in 2018 onder Ronald Koeman en speelde in totaal twee interlands. Vervolgens werd Danjuma niet meer opgeroepen. Ook voor de komende interlandperiode was er geen plek voor hem in de selectie van bondscoach Louis van Gaal, die wel debutant Noa Lang meeneemt. Ook Liverpool zou Danjuma ondertussen in de gaten houden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer Danjuma
Meer over Danjuma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.