Olympique Lyon probeert oplossing voor Danjuma te zijn

Reacties

De huurperiode van Arnaut Danjuma bij Everton wordt mogelijk ingekort. Olympique Lyon heeft zich gemeld voor de Oranje-international.

Olympique Lyon probeert oplossing voor Danjuma te zijn
© Pro Shots

Danjuma is in een lastige situatie beland op Goodison Park. Onder manager Sean Dyche krijgt hij minder speeltijd dan gehoopt. Zijn laatste basisplaats in de Premier League dateert alweer van 17 september. Dat terwijl Danjuma zich graag wil laten zien, onder meer met het oog op het EK in Duitsland. Het was de huidige bondscoach Ronald Koeman die de 26-jarige buitenspeler in oktober 2018 liet debuteren bij de nationale ploeg. Na sterke prestaties bij Villarreal keerde de aanvaller in het seizoen 2021/22 terug bij Oranje.

Vanuit het management van Danjuma is tegenover talkSPORT bevestigd dat Lyon heeft aangeklopt. Van een akkoord is nog geen sprake, maar de gesprekken zijn gaande. Voor de zesvoudig international is het nog mogelijk om in januari naar een andere club te verhuizen omdat hij dit seizoen nog niet in actie kwam voor Villarreal. Bij de Spaanse subtopper heeft Danjuma nog een contract tot medio 2026.

Het is ook in het belang van Villarreal dat de voormalige speler van NEC, Club Brugge, AFC Bournemouth en Tottenham Hotspur elders speeltijd krijgt, zodat zijn marktwaarde zo hoog mogelijk blijft. Danjuma sprak eerder tegenover VI meermaals uit dat een kans afdwingen bij het Nederlands elftal een van zijn belangrijkste drijfveren is. Het kwakkelende Lyon kan wel een impuls gebruiken. De gevallen grootmacht staat vijftiende in de Ligue 1. Lyon won zijn laatste drie competitiewedstrijden voor de jaarwisseling en komt komend weekend voor het eerst sinds de winterbreak weer in actie, uit tegen Le Havre.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.