Danjuma en Malen geven Oranje vleugels in Montenegro

Reacties

Arnaut Danjuma en Donyell Malen starten tijdens het uitduel van Oranje met Montenegro in de WK-kwalificatie. De buitenspelers krijgen de voorkeur boven Steven Bergwijn en Noa Lang.

Danjuma en Malen geven Oranje vleugels in Montenegro
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Voorafgaand aan de beslissende wedstrijden in de WK-kwalificatiecampagne moest bondscoach Louis van Gaal eigenlijk alleen een knoop doorhakken over de buitenspelers. Waar het geraamte van zijn ploeg staat en beschikbaar is in Podgorica, kan Van Gaal niet beschikken over zijn vaste rechtsbuiten. Steven Berghuis speelde tot dusver alle interlands in het derde tijdperk van Van Gaal als rechtsbuiten, maar haakte geblesseerd af.

Aan de linkerkant ontbreekt ook Cody Gakpo, die er tijdens de laatste interland ook al niet bij was. Lang speelde toen als rechtsbuiten, maar het was Danjuma die tijdens de 6-0 overwinning op Gibraltar als wisselspeler veel indruk maakte. Malen kwam tijdens die wedstrijd ook als invaller in het veld en wist eveneens te scoren.

De overige negen namen zijn hetzelfde als tegen Gibraltar. Doelman Justin Bijlow krijgt voor zich - van rechts naar links - Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. Matthijs de Ligt valt zodoende weer buiten de boot. Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum vormen het middenveld, terwijl Memphis Depay de spits is. Eerder werd al bekend dat Marten de Roon ontbreekt in de wedstrijdselectie en daardoor zaterdagavond plaatsneemt op de tribune.

Mocht er in de voorlaatste speelronde nog geen beslissing vallen in Groep G strijden Nederland en Noorwegen dinsdag in De Kuip in een rechtstreeks gevecht om een WK-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Meer Danjuma
Meer over Danjuma
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.