Slecht nieuws voor De Roon: ook in Montenegro op de tribune

Reacties

Marten de Roon zal zaterdagavond tijdens het uitduel met Montenegro zeker niet in actie komen. De middenvelder van Atalanta Bergamo is door bondscoach Louis van Gaal buiten de wedstrijdselectie van Nederland gelaten.

Slecht nieuws voor De Roon: ook in Montenegro op de tribune
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Van Gaal reisde met een selectie van 24 man af naar Montenegro, maar de wedstrijdselectie mag maar uit 23 spelers bestaan. Er moet dus één speler op de tribune plaatsnemen en dat is De Roon, die ook tijdens de laatste interland - vorige maand tegen Gibraltar (6-0 winst) - niet tot de wedstrijdselectie behoort. Onder bondscoach Ronald Koeman en ook diens opvolger Frank de Boer behoorde De Roon tot de vaste basisklanten van Oranje. Ook tijdens het EK, afgelopen zomer.

Die tijden zijn voorbij. Van Gaal kiest sinds zijn aanstelling voor één in plaats van twee controlerende middenvelders. Die ene plek is stevig in handen van Frenkie de Jong. De nieuwe inrichting van het middenveld is ten koste gegaan van De Roon, die tot nu toe slechts zeventien speelminuten kreeg van Van Gaal, vorige maand tegen Montenegro (4-0 zege). Daar komen in ieder geval zaterdagavond geen minuten bij, misschien krijgt De Roon dinsdag weer een kans.

Nederland kan zich zaterdag al plaatsen voor het WK in Qatar als het zelf wint in en tegen Montenegro, waar sterspeler Stevan Jovetic vanwege een coronabesmetting geen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie voor het duel met Oranje, en nummer twee Noorwegen thuis niet zegeviert tegen Letland. Mocht er in de voorlaatste speelronde nog geen beslissing vallen in Groep G strijden Nederland en Noorwegen dinsdag in De Kuip in een rechtstreeks gevecht om een WK-ticket.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.