Memorabele avond voor Memphis bij opgefrist Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal heeft maandag zoals verwacht een ruime zege geboekt op Gibraltar. Bondscoach Louis van Gaal zag veelbelovende dingen van basisdebutant Noa Lang en invaller Arnaut Danjuma. Memphis Depay beleefde een memorabele avond in De Kuip.

Memorabele avond voor Memphis bij opgefrist Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
6 - 0
Gibraltar
Gibraltar

Niemand zal er vooraf aan getwijfeld hebben of Nederland in De Kuip zou winnen van Gibraltar. De voetbaldwerg fungeert vaak als schietschijf van tegenstanders in kwalificatiereeksen en dat was maandag niet anders. Oranje won eerder dit jaar in de uitwedstrijd al met 0-7 en zulke cijfers werden ook in eigen huis verwacht. De start was in ieder geval veelbelovend, want al na minder dan negen minuten was het raak. Net als vrijdag tegen Letland was Memphis de aangever vanuit een hoekschop. Waar toen Davy Klaassen volleerde, was het nu Virgil van Dijk die de bal binnen kopte bij de eerste paal.

Zo was de ban gebroken voor Oranje en Lang kreeg een goede kans op de 2-0 na goed voorbereidend werk van Memphis. De aanvaller van Club Brugge, die als vervanger van Cody Gakpo zijn basisdebuut maakte in Oranje, schoot voorlangs. Enkele minuten later werd er door het Oranje-publiek al gejuicht door de naderende 2-0. De bal ging namelijk op de stip na hands van Graeme Torrilla, nadat scheidsrechter Vitali Meshkov de beelden had bekeken. Memphis legde aan, maar de debuterende doelman Bradley Banda keerde de inzet van de aanvaller van Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Memphis maakte niet lang daarna alsnog de 2-0. Lang zette een goede aanval op met een steekpass op Klaassen. De middenvelder van Ajax ontsnapte aan de aandacht van de defensie en zette voor op Memphis, die met een intikker de score verdubbelde. Een volley van Georginio Wijnaldum die naast het doel vloog was na de 2-0 lang het grootste wapenfeit van Oranje, dat wachtte op de derde goal. Doelman Banda keerde vlak voor rust nog een inzet van Wijnaldum, maar was kansloos toen de bal in de extra tijd opnieuw op de stip ging na hands. De VAR liet Meshkov opnieuw kijken en de arbiter gaf Memphis een herkansing. Nu schoot hij wel raak: 3-0. Voor Memphis was het zijn 35ste interlanddoelpunt en zijn veertiende in 2021.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het Oranje-publiek in De Kuip zal misschien op wat meer goals gehoopt hebben dan drie, maar de vierde liet in de tweede helft niet lang op zich wachten. Basisdebutant Lang liet zich opnieuw gelden. Nu gaf de linksbuiten van Club Brugge een voorzet, waaruit Denzel Dumfries de bal met zijn hoofd tegen de touwen werkte. Toen die 4-0 na 59 minuten nog steeds op het bord stond, voerde Van Gaal twee wissels door. Wout Weghorst kwam in de ploeg voor Frenkie de Jong en na een afwezigheid van drie jaar keerde Danjuma als vervanger van Steven Berghuis terug in Oranje. De aanvaller van Villarreal werd eerder alsnog opgeroepen door de blessure van Cody Gakpo.

Danjuma kende een flitsend begin van zijn rentree in Oranje met twee dreigende momenten, maar daarna werd het spelbeeld weer hetzelfde als in grote delen van de eerste helft. Nederland had continu de bal en probeerde een gaatje in de verdediging van Gibraltar te vinden. Dat bleek regelmatig moeilijk. Een voorzet van Daley Blind bereikte geen ploeggenoot en na een mooie combinatie tussen Memphis, Blind en Wijnaldum slaagde laatstgenoemde er niet in om af te ronden. Tevens was de vlag voor buitenspel omhoog. Na 75 minuten was het alsnog raak en Danjuma was de maker van de 5-0. Na een doorkopbal van Weghorst schoot de aanvaller van Villarreal van dichtbij raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Weghorst hoopte daarna een doelpunt mee te pikken en leek dat ook te doen, maar zijn inzet was niet helemaal over de lijn. De doellijntechnologie wees dat uit, al was daarop ook te zien dat het slechts enkele millimeters scheelde. De 6-0 kwam niet van Weghorst, maar wel van Donyell Malen. De aanvaller van Borussia Dortmund viel in voor Lang en schoof de bal in de slotfase in de verre hoek op aangeven van Memphis. Daarmee was de eindstand bereikt voor het Nederlands elftal, dat Montenegro en Noorwegen nog treft in de WK-kwalificatiereeks.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.