Van Gaal ziet slechts twee opties voor rechtsbuitenpositie

Reacties

De keuze voor de rechtsbuitenpositie bij het Nederlands elftal gaat in principe tussen Steven Bergwijn en Donyell Malen. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal aangegeven bij de start van de interlandperiode.

Van Gaal ziet slechts twee opties voor rechtsbuitenpositie
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

Van Gaal werd dinsdag tijdens zijn eerste persconferentie van deze interlandperiode gevraagd naar het ontbreken van Steven Berghuis. Laatstgenoemde is geblesseerd afgehaakt en was bij de vijf voorbije interlands telkens degene die startte vanaf de rechterflank. Hoe nu verder?

'Nu gaat er iemand anders spelen, zo simpel is het', aldus Van Gaal, die op papier met Arnaut Danjuma, Noa Lang, Bergwijn en Malen vier opties heeft in zijn selectie. Hij ziet Danjuma en Lang echter duidelijk als linksbuitens. 'Ik heb op links meer opties dan op rechts. Donyell Malen en Steven Bergwijn zie ik als opties op rechts', legde de bondscoach uit.

In de voorbije interlandperiode maakte Lang nog duidelijk dat hij zich bij het Nederlands elftal ook richtte op de plek van rechteraanvaller, omdat daar kansen liggen bij Oranje. Van Gaal testte de smaakmaker van Club Brugge ook op die positie, maar maakte nu duidelijk dat Lang zeer waarschijnlijk niet de vervanger van Berghuis wordt. Een systeemswitch richting de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen is ook zeer onwaarschijnlijk. 'Ik kan geen ander systeem implementeren in een week of drie dagen', aldus Van Gaal.

Nederland speelt zaterdag uit tegen Montenegro, waarna dinsdag in eigen huis de laatste groepswedstrijd in de WK-kwalificatiereeks tegen Noorwegen wacht.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
4
Montenegro
10
3
3
4
14-15
-1
12
5
Letland
10
2
3
5
11-14
-3
9
6
Gibraltar
10
0
0
10
4-43
-39
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.