Van Gaal roept vervangers op voor Berghuis, Drommel en Timber

Reacties

Steven Berghuis, Joël Drommel en Jurriën Timber hebben zich geblesseerd moeten afmelden bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal heeft Steven Bergwijn, Jasper Cillessen en Devyne Rensch opgeroepen als vervangers.

Van Gaal roept vervangers op voor Berghuis, Drommel en Timber
© Pro Shots

PSV-goalie Drommel stond zondag nog onder de lat bij de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar is nu ziek en moet dus verstek laten gaan. Berghuis bleef zondag bij de thuiswedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles al aan de kant vanwege een blessure en zijn Ajax-collega Jurriën Timber is ook geblesseerd geraakt.

Poll (gesloten) Wie moet er als rechtsbuiten worden opgesteld bij Oranje?
  • 15% Steven Bergwijn (1.171 stemmen)
  • 46% Arnaut Danjuma (3.473 stemmen)
  • 25% Noa Lang (1.877 stemmen)
  • 14% Donyell Malen (1.067 stemmen)

Het afhaken van Berghuis levert een kans op voor Steven Bergwijn. Laatstgenoemde heeft het lastig bij Tottenham Hotspur, maar wordt door Van Gaal wel als een optie gezien voor de rechterflank. Rensch werd in september voor de bondscoach al bij Oranje gehaald en de achttienjarige Ajax-verdediger debuteerde toen ook.

Het meest in het oog springt misschien wel de rentree van Jasper Cillessen bij Oranje. Vanwege een coronabesmetting viel de Valencia-doelman in de aanloop naar het voorbije EK weg uit de selectie van het Nederlands elftal en daarna verdween hij een tijd uit beeld. De 32-jarige keeper is sinds eind september weer basisspeler bij Valencia en krijgt nu als vervanger van Drommel de kans om zich tijdens trainingen te tonen aan Van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.