Dani Alves is wereldrecordhouder prijzen pakken: zaterdag de 43ste?

Reacties

De prijzenkast van superster Dani Alves puilde al uit, maar zaterdag kan daar nog een prijs bijkomen. Als de speler van São Paulo met Brazilië de olympische finale van Spanje wint, komt het totaal van de Braziliaanse rechtsback op 43 prijzen.

Dani Alves is wereldrecordhouder prijzen pakken: zaterdag de 43ste?
© Pro Shots
Brazilië O23
Brazilië O23
nv
2 - 1
Spanje O23
Spanje O23

Zijn eerste prijs was direct een Europese. Met Sevilla won Alves in 2006 de UEFA Cup, om dat een jaar later direct te herhalen. In Sevilla griste de vleugelverdediger, als mooie afsluiter, ook de Europese en de Spaanse Supercup mee. In totaal pakte hij in zijn carrière vier keer de Europese en vijf keer de Spaanse Supercup. Ook de Wereldbeker voor clubs was drie keer een prooi voor Alves.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vruchtbaar
Zijn goede optredens bij Sevilla bleven niet onopgemerkt in Catalonië. Barcelona haalde Alves in 2009 naar Camp Nou. Dat was het startsein van een vruchtbare samenwerking.

In zijn eerste seizoen was het direct raak: kampioen van Spanje. Onder trainer Pep Guardiola won Barça in dat seizoen ook de Spaanse beker, net als in 2012, 2015 en 2016. La Liga won hij zesmaal en ook in de Champions League was hij succesvol met drie eindzeges. De eerste finale in 2009 miste hij vanwege een schorsing, in 2011 en 2015 speelde hij negentig minuten mee.

© Pro Shots

Zilverwerk
Het was in 2016 tijd voor een nieuwe stap: Italië. Massimiliano Allegri werd zijn trainer, waarmee hij de dubbel wist binnen te slepen. Het avontuur was van korte duur. Binnen een jaar maakte de Braziliaan de overstap naar het Franse Paris Saint-Germain, zijn vijfde club. Traditiegetrouw leverde het direct zilverwerk op: twee kampioenschappen, de bekers en twee Franse Super Cups.

© Pro Shots
© Pro Shots

Brazilië
Tussendoor voegde Alves er ook wat prijzen als international van Brazilië aan toe. In 2003 begon het met het Wereldkampioenschap Onder-20. Daarna verzamelde hij twee Confederations Cups en legde hij twee keer beslag op de Copa América met de hoofdmacht van het Zuid-Amerikaanse land.

De Copa Amércia-titel in 2019 had een speciaal tintje. Alves werd op 36-jarige leeftijd uitgeroepen tot Speler van het Toernooi, terwijl hij vanwege een zware knieblessure sinds maart 2018 niet meer had gespeeld. 'Als je respect hebt voor je beroep en goed voor jezelf zorgt, is het makkelijk om je niveau te behouden. Sommige mensen zijn misschien verrast door mijn prestaties, maar ik niet', aldus de rechtsback na afloop van de met 3-1 gewonnen finale.

© Pro Shots

São Paulo
Inmiddels speelt de rechtervleugelverdediger voor het Braziliaanse São Paulo. Daar won hij dit jaar nog het staatskampioenschap van São Paulo. Dat was zijn 42ste prijs.

De ploeg staat nu na veertien wedstrijden op de zeventiende plek in de Braziliaanse Série A. Er lijkt voorlopig dus geen nieuwe clubprijs in te zitten voor Alves.

Zaterdag krijgt Alves de kans om zijn record aan te scherpen, als Spanje de tegenstander is in de finale van de Olympische Spelen. Maar past er nog wel een prijs bij in de prijzenkast van Alves?

Hij heeft in ieder geval nog één droom: de hoofdprijs met Brazilië op het WK van 2022 in Qatar: 

Bekijk hier al onze video's
Meer Dani Alves
Meer over Dani Alves
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.