Dani Alves mag in afwachting van hoger beroep gevangenis tijdelijk verlaten

Reacties

Dani Alves mag in afwachting van een hoger beroep tegen een opgelegde celstraf van 4,5 jaar tijdelijk de gevangenis verlaten. Het Provinciaal Hof van Barcelona stemde hiermee in nadat een borgsom van één miljoen euro is betaald.

Dani Alves mag in afwachting van hoger beroep gevangenis tijdelijk verlaten

Eerder werden meerdere verzoeken van het Dani Alves-kamp om tijdelijke vrijlating afgewezen door de rechtbank vanwege een 'hoog vluchtrisico' van de oud-speler van onder andere Barcelona, Juventus en Paris Saint-Germain. Brazilië heeft geen uitleveringsverdrag met Spanje. Nu is dus er alsnog groen licht.

Alves zit inmiddels veertien maanden vast en kreeg vorige maand te horen dat hij voor 4,5 jaar de cel in moet voor de verkrachting van een vrouw in een nachtclub in Barcelona in 2022. Daarnaast zal hij vijf jaar na zijn vrijlating nog onder toezicht staan en heeft hij een contactverbod voor negenenhalf jaar met het slachtoffer.

De voormalig Braziliaans international moet ook een schadevergoeding van honderdvijftigduizend euro betalen. Het is onduidelijk door wie de borgsom voor Alves is betaald. Volgens Spaanse media zijn zijn (Braziliaanse) rekeningen bevroren, mede door achterstallige alimentatiebetalingen. Na de veroordeling trok de familie Neymar zich na eerdere financiële steun al terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.