Robinho (40) moet celstraf van negen jaar uitzitten in Brazilië

Reacties

Robinho moet voor negen jaar de gevangenis in, zo heeft het Braziliaanse gerechtshof besloten. De Braziliaan werd in 2017 al in Italië veroordeeld wegens groepsverkrachting, maar uitlevering vanuit Brazilië naar Europa is wegens wetgeving niet mogelijk. Nu is besloten dat Robinho zijn straf in eigen land moet uitzitten.

Robinho (40) moet celstraf van negen jaar uitzitten in Brazilië
© Pro Shots

In 2017 wees een Italiaans vonnis uit dat Robinho voor negen jaar de gevangenis in zou moeten. De voormalige speler van onder meer Real Madrid, Manchester City en AC Milan werd destijds al veroordeeld voor groepsverkrachting, waar hij zich in zijn tijd bij Milan schuldig aan zou hebben gemaakt.

Italië zou al even om uitlevering hebben gevraagd omdat Robinho zich momenteel in Brazilië bevindt, maar de Braziliaanse wetgeving maakt dit niet mogelijk omdat het land geen staatsburgers met de eigen nationaliteit uitlevert. Het Italiaanse gerecht verzocht het Braziliaanse daarom om Robinho zijn straf in eigen land te laten uitzitten. Elf Braziliaanse rechters bogen zich over de situatie en een stemming heeft uitgewezen dat Robinho moet worden gearresteerd en zijn straf nu uit moet zitten in Brazilië. De advocaten van de veertigjarige Braziliaan hebben aangekondigd in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Robinho is niet de enige Braziliaanse ex-topvoetballer is veroordeeld. Onlangs werd ook Dani Alves nog vierenhalf jaar cel opgelegd wegens verkrachting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.