Braziliaanse bond haalt in vernietigend statement uit naar Robinho en Alves

Reacties

De Braziliaanse bond (CBF) heeft middels een statement flink uitgehaald naar Robinho en Dani Alves. Het tweetal werd kort na elkaar veroordeeld voor een celstraf wegens verschillende verkrachtingszaken.

Braziliaanse bond haalt in vernietigend statement uit naar Robinho en Alves
© Pro Shots

Midden februari van dit jaar werd Alves veroordeeld voor een celstraf van vierenhalf jaar. Ook Robinho moet brommen, maar nog een stuk langer dan de 126-voudig international. De voormalig speler van onder meer AC Milan, Real Madrid en Manchester City zal, wanneer zijn hoger beroep faalt, voor negen jaar achter de Braziliaanse tralies verdwijnen.

De Braziliaanse bond voelde zich genoodzaakt om naar buiten te treden over beide gevallen. Robinho en Alves worden alles behalve verdedigd in een statement. 'De definitieve veroordelingen van Robson de Souza (Robinho) en Daniel Alves (Dani Alves) maakten een einde aan een van de schadelijkste hoofdstukken uit Braziliaanse voetbal', zo luidt de opening.

De CBF vervolgt met een ‘solidaire’ steunbetuiging aan de vrouwen die slachtoffers zijn in de dossiers. De 'misdaden' van Robinho en Alves worden nog een keer sterk verafschuwd. 'Het is beschamend dat een atleet zich op zijn gemak voelt bij het begaan van dit soort perversiteit, in de overtuiging dat wat hij door middel van sport heeft bereikt hem op de een of andere manier tegen welke straf dan ook zal beschermen', klinkt het.

De Braziliaanse bond probeert alles in werking te stellen om dergelijke situaties nooit meer voor te laten komen. Daarom zullen er maatschappelijke maatregelen komen, waarbij ook de situatie rondom Vinícius Júnior in ogenschouw wordt genomen. De ster van Real Madrid is al jarenlang slachtoffer van racistische uitingen van fans.

Aangekondigde maatregelen Braziliaanse bond

1. Vierjarig partnerschap met Observatorium van Rassendiscriminatie in het voetbal
2. Organisatie van een seminar betreffende racisme en geweld in het voetbal
3. Oprichting van een werkgroep (50 vertegenwoordigers) ter bestrijding van het probleem
4. Optuigen van campagnes
5. Hervorming van competitiereglementen waarin mensenrechten worden gewaarborgd
6. Permanente dialogen met verschillende Braziliaanse ministeries
7. Financiële steun voor de Coletivo Canarinhos LGBTQIAP+ gemeenschap
8. Het houden van een enquête over diversiteit in het Braziliaanse voetbal

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.