Dallinga nestelt zich in 2023 tussen de goalgetters van Europa

Reacties

Weer was het raak voor Thijs Dallinga. De 22-jarige spits van Toulouse schreef woensdag twee doelpunten bij in de Coupe de France-wedstrijd tegen Ligue 2-club Rodez. In 2023 zijn er maar weinig spelers die de Nederlander kunnen bijhouden als het gaat om scoren.

Dallinga nestelt zich in 2023 tussen de goalgetters van Europa
© Pro Shots
Toulouse
Toulouse
6 - 1
Rodez
Rodez

De teller van Dallinga stond voor de jaarwisseling nog op drie treffers in de Ligue 1. Het Coupe de France-toernooi moest toen nog beginnen. Woensdag speelde de Nederlander zijn dertiende wedstrijd van het kalenderjaar, waarin hij zijn negende en tiende treffer bijschreef.

Vorige maand verscheen al een topscorerslijst van 2023 waarin Dallinga bij de toptien hoorde. Kijkend naar de grootste goalgetters van het jaar in de topvijfcompetities van Europa plus de bekertoernooien staat Dallinga nu zelfs op plek twee. De Europese wedstrijden worden buiten beschouwing gelaten, aangezien Dallinga niet Europees actief is met Toulouse.

Topscorers grootste vijf competities plus bekertoernooien in 2023:

Speler Club Wedstrijden Goals
Marcus Rashford Manchester United 15 13
Victor Osimhen Napoli 10 10
Thijs Dallinga Toulouse 13 10
Kylian Mbappé Paris Saint-Germain 7 9
Wissam Ben Yedder AS Monaco 8 8

Alleen Marcus Rashford, die woensdag in het FA Cup-toernooi tegen West Ham United niet scoorde, kwam tot nu toe tot meer treffers in 2023. De aanvaller van Manchester United maakte er dertien in vijftien competitie- en bekerwedstrijden. Dallinga volgt met tien, evenveel als Victor Osimhen van Napoli. De Nigeriaan had daar wel drie wedstrijden minder voor nodig.

Bekijk hier al onze video's
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.