Toulouse naar halve finale beker na Nederlandse doelpuntenorkaan

Toulouse heeft de halve finale van de Coupe de France bereikt. In het Franse bekertoernooi boekte de nummer elf van de Ligue 1 een forse zege op Rodez. Een Nederlandse doelpuntenorkaan in de eerste tien minuten was daarvoor de aanleiding.

Toulouse
Toulouse
6 - 1
Rodez
Rodez

Woensdagavond kreeg Toulouse een uitgelezen mogelijkheid om de halve finale van de beker te bereiken. Met Rodez trof het de hekkensluiter van de Ligue 2. Met Stijn Spierings, Branco van den Boomen, Zakaria Aboukhlal en Thijs Dallinga stond er weer genoeg oud-Eredivisie-bloed in de basis bij Toulouse. Die keuze betaalde zich uit voor trainer Philippe Montanier.

Al binnen vijf minuten zag hij Aboukhlal de ban breken. Hij stond precies op de goede plek om een rebound binnen te werken. Twee minuten later was ook Van den Boomen trefzeker en nog binnen de tien minuten gooide Dallinga de wedstrijd al in het slot. Hij werd gelanceerd door Logan Costa en rondde beheerst af.

Daarmee was de Nederlandse inbreng nog niet ten einde op deze eenvoudige bekeravond van Toulouse. Van den Boomen gaf de assist bij de 4-0 op Fares Chaibi. Hij kwam met een slimme variant bij een vrije trap op de proppen, waardoor de Fransman kon afwerken. De vijfde treffer kwam op naam van Gabriel Suazo en het slotakkoord van Toulouse kwam van Dallinga. Vanaf de strafschopstip maakte hij zijn tweede van de avond: 6-0.

Dallinga in bloedvorm
Dallinga heeft nu dertien wedstrijden gespeeld in 2023 en daarin was hij tien keer trefzeker. Wilitty Younoussa schoot Rodez nog wel op het scorebord (6-1), maar de plek in de halve finale voor Toulouse is een feit. Eerder plaatsten Olympique Lyon en Nantes zich al voor de volgende ronde. Om 21.00 uur strijden Olympique Marseille en Annecy FC voor de laatste halvefinaleplek.