D-day Dembélé en cryptische Memphis houden Spaanse kranten bezig

Reacties

Nog eventjes en dan is Ousmane Dembélé officieel clubloos. Het contract van de Franse aanvaller bij Barcelona loopt deze donderdag af. Spaanse media vragen zich af of daar nog verandering in komt.

D-day Dembélé en cryptische Memphis houden Spaanse kranten bezig
© Pro Shots

Dembélé prijkt donderdag groot op de voorpagina's van Sport en Mundo Deportivo, de twee grote sportkranten die Barcelona op de voet volgen. Dat zijn contract op 30 juni (vandaag dus) afloopt, zorgt ervoor dat zijn situatie nog één laatste keer uiteen wordt gezet. Want als daarin niks verandert, zit de voormalige miljoenenaankoop vanaf vrijdag zonder werkgever en is het de vraag wie hem oppikt.

Wat Barcelona betreft mag Dembélé in Camp Nou blijven, maar dan moet de 25-jarige vleugelspits wel genoegen nemen met de aanbieding die al op tafel ligt. De Catalanen zullen niet over de brug komen met een financieel beter voorstel. Het was voor Dembélé en zijn zaakwaarnemer tot nu toe de reden een contractverlenging af te wijzen. Er zouden betere aanbiedingen liggen van andere clubs.

Vooralsnog is van dat laatste weinig gebleken. Bayern München, Chelsea en Paris Saint-Germain werden in de geruchtenmolen aan Dembélé gelinkt, maar hebben allemaal nog niet toegehapt. Zelf liet de voormalig speler van Borussia Dortmund onlangs weten het liefst bij Barcelona te blijven. Ook trainer Xavi ziet dat naar verluidt wel zitten, maar de vraag is of het daar nog van komt.

Memphis
Ondertussen houdt ook Memphis Depay de Spaanse sportkranten bezig. De Oranje-international stuurde woensdagavond een cryptische tweet de wereld in, waarvan niemand echt weet wat hij daar mee bedoelde. 'Het is beangstigend om te zien welk tactieken er rond mij als voetballer worden gespeeld', schrijft hij onder meer. 'Dit seizoen wordt scary om naar te kijken.'

De toekomst Memphis ligt vooralsnog gewoon bij Barcelona, weten Sport en Mundo Deportivo. Xavi ziet in hem een welkome aanvulling voor de selectie, omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Op een vaste basisplaats hoeft de topscorer van Oranje niet te rekenen, zeker als met Robert Lewandowski en Raphinha de beoogde versterkingen nog naar Camp Nou komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.