Crisis bij FC Utrecht? 'Prima, dan maar tegen PSV'

Reacties

Als het érgens momenteel niet loopt, dan is dat bij FC Utrecht. De club die in de winter nog hardop droomde van de derde plaats, presteert nu als een middenmoter. Het moet oppassen dat alle frustraties niet de overhand krijgen.

Crisis bij FC Utrecht? 'Prima, dan maar tegen PSV'

Zondag wacht FC Utrecht het thuisduel met PSV. Gaan de Domstedelingen opnieuw onderuit, dan evenaren ze het negatieve clubrecord van vijf achtereenvolgende Eredivisie-nederlagen uit 1990 en 1996. Nu al staat de teller op vijf verliesbeurten op rij, als ook het treffen met Feyenoord in het KNVB-bekertoernooi wordt meegeteld.

Afgelopen zondag maakte FC Utrecht in duel met PEC Zwolle een gefrustreerde indruk. Urby Emanuelson en teammanager Marcel Mul incasseerden tijdens het duel een rode kaart en Riechedly Bazoer kreeg deze na afloop, hij zou de vierde official een duw hebben gegeven. Trainer Dick Advocaat was woedend over de gang van zaken.

Al met al maakte FC Utrecht een behoorlijk gefrustreerde indruk. 'Nou, dat vond ik tegen Willem II wel', aldus aanvoerder Willem Janssen. 'Tegen PEC eigenlijk niet. Wel hebben we veel explosieve karakters in de selectie. We moeten wel ons koppie erbij houden. Dan doel ik niet alleen op die momenten, maar ook op de tegengoals. Als het in blessuretijd 3-3 staat, mag je nooit meer een doelpunt incasseren.'

Weerbaar
Is er na vijf nederlagen op rij een crisis in Utrecht? 'Een crisis? Ja, prima. Het maakt mij geen fuck uit', aldus Janssen. 'Het spel kan veel beter, maar er stond een weerbaar FC Utrecht in Zwolle. Misschien zitten we wel in de hoek waar de klappen vallen. We willen zo snel mogelijk een wedstrijd winnen. Dan maar tegen PSV aanstaande zondag.'

Bekijk hoe FC Utrecht ten onder ging bij PEC Zwolle.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.