Bazoer drie wedstrijden geschorst na ruzie met vierde official

Reacties

Riechedly Bazoer kan FC Utrecht voorlopig niet van dienst zijn. De middenvelder kreeg het na afloop van PEC Zwolle - FC Utrecht aan de stok met de vierde official en ontving op weg naar de catacomben een rode kaart. Utrecht maakt bekend dat Bazoer voor drie wedstrijden is geschorst.

Bazoer drie wedstrijden geschorst na ruzie met vierde official

Bij het treffen tussen PEC en Utrecht (4-3) was er een hoofdrol voor de VAR en scheidsrechter Björn Kuipers. Utrecht gaf met tien man (na een rode kaart voor Urby Emanuelson) een 1-3 voorsprong uit handen en na afloop waren de spelers en technische staf van de bezoekers woedend. Bazoer maakte ruzie met de vierde official en gaf hem een duw.

Naar aanleiding van de rode kaart die volgde heeft Bazoer nu een schorsing van drie wedstrijden gekregen. De middenvelder ontbreekt hierdoor tegen PSV (thuis), De Graafschap (uit) en Excelsior (thuis). Hij kan op 2 maart weer meedoen in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. 

Emanuelson mist de duels met PSV en De Graafschap. De vleugelspeler heeft een schorsing van twee duels aan zijn broek gekregen. Kuipers had de tackle van Emanuelson op Thomas Lam niet als een zware overtreding beoordeeld, maar na het bekijken van de videobeelden volgde er alsnog een directe rode kaart. 

Emanuelson kreeg eerder dit seizoen al een rode kaart tegen FC Emmen en had nog een voorwaardelijke straf openstaan. Na zijn uitsluiting tegen PEC werd de linkspoot voor één duel geschorst, maar deze schorsing is vanwege het voorwaardelijke duel dat nog openstond verdubbeld. 

'Frustraties bij FC Utrecht groot na knettergekke middag bij PEC'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.