Bazoer krijgt rode kaart na aanvaring met vierde official

Reacties

In de nasleep van het zeer tumultueuze uitduel bij PEC Zwolle (4-3) heeft Riechedly Bazoer nog een rode kaart gekregen. De middenvelder van FC Utrecht (op de foto eerder tijdens het duel) kreeg het in de catacomben aan de stok met de vierde man.

Bazoer krijgt rode kaart na aanvaring met vierde official

Bij Utrecht liepen de frustaties in de slotfase van het duel in Zwolle hoog op. Een kwartier voor het einde stond de ploeg van coach Dick Advocaat immers nog op voorsprong. Na een rode kaart voor Urby Emanuelson, op instigatie van de VAR, kwam Utrecht zelfs nog op 1-3. Daarna kantelde het duel evenwel nog helemaal in het voordeel van PEC.

Na de 2-3 van Thomas Lam kreeg PEC van arbiter Björn Kuipers een strafschop. Wederom was dat na ingrijpen van de VAR, die meende dat de overtreding van Nicolas Gavory wel degelijk binnen het zestienmetergebied was. In de ultieme slotfase maakte Mike van Duinen het drama voor Utrecht compleet door de 4-3 binnen te prikken. Op dat moment waren de Utrechtse gemoederen al compleet verhit. De woede over de rol van de VAR leidde tot een gele kaart voor Advocaat en een rode prent voor assistent Marcel Mul. Ook assistent Zeljko Petrovic liet zich niet onbetuigd en toonde verbaal zijn boosheid.

De in de 81ste minuut naar de kant gehaalde Bazoer kon zijn emoties eveneens niet de baas. Hij kreeg het aan de stok met de vierde man en zou daarbij geduwd hebben. Door de rode kaart is de rentree in de Eredivisie nog niet bepaald een succesverhaal voor Bazoer. De huurling van VfL Wolfsburg sprak vorige week nog zijn onvrede uit over zijn wisselbeurt halverwege zijn debuutduel, hetgeen in Utrecht tot ophef leidde. De kans is nu groot dat hem ook nog een schorsing wacht. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In VI was afgelopen week nog te lezen dat Bazoer juist met heel andere plannen naar Utrecht was gekomen.

'Frustraties bij FC Utrecht groot na knettergekke middag bij PEC'
Bekijk hier al onze video's
Meer R. Bazoer
Meer over R. Bazoer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.