Courtois wil bescherming na rotschop op Vinícius, Ancelotti geeft blessure-update

Reacties

Real Madrid – Valencia werd de avond van Vinícius Júnior. De Braziliaanse buitenspeler maakte in zijn 200ste wedstrijd voor de club zijn vijftigste doelpunt in Madrileense dienst, en groeide daarna ongewild uit tot mikpunt van frustratie bij de tegenstander. Real won, maar heeft wel blessurezorgen.

Courtois wil bescherming na rotschop op Vinícius, Ancelotti geeft blessure-update
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Valencia
Valencia

Gabriel Paulista kreeg een minuut of twintig voor tijd de rode kaart omdat hij zijn landgenoot een doodschop verkocht, zonder daarbij zelfs maar de intentie te hebben om de bal te spelen. Leidsman Javier Alberola Rojas stuurde de Valencia-verdediger naar de kleedkamer, een andere keuze had hij ook eigenlijk niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We moeten Vinícius een beetje beschermen. Hij is heel expressief op het veld, en verdedigers mogen hem daarom niet, maar dat maakt voetbal net zo mooi. Hij wordt veel geschopt, en vandaag ben ik blij omdat een scheidsrechter de moed had om een rode kaart te trekken', citeerde El Mundo Deportivo doelman Thibaut Courtois.

Ook Voro, de trainer van Valencia, had niet de behoefte om zijn pupil te beschermen. 'We hebben het allemaal gezien, hij heeft een verkeerde beslissing genomen daar. Dat heeft ons schade berokkend', aldus de interim-trainer van Valencia tegenover DAZN.

De winnende coach Carlo Ancelotti gaf op televisie nog een update over de twee uitvallers aan Madrileense zijde: Karim Benzema en Éder Militão vielen uit. 'Karim heeft denk ik iets lichts, iets dat meestal gebeurt als hij om de drie dagen speelt. Ik denk niet dat Éder er dit weekend bij is.' Zondagmiddag speelt Real Madrid de uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Daarna wacht het WK voor clubs in Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.