Spanje

Real Madrid - Valencia

Real Madrid heeft de thuiswedstrijd tegen Valencia in de Primera División donderdag met 2-0 gewonnen. Asensio en Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior zorgden beiden voor een doelpunt. Valencia eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Asensio zich gelden toen hij scoorde, op aangeven van Karim Benzema, en Real Madrid op voorsprong bracht. Paixão de Oliveira Júnior bouwde in de 54ste minuut de voorsprong uit voor Real Madrid, dat bracht de uiteindelijke score op 2-0. Valencia moest verder met tien man nadat Gabriel Armando de Abreu in de 72ste minuut rood kreeg. Met deze wedstrijd telt Real Madrid nu een reeks van drie wedstrijden zonder tegendoelpunten. Valencia heeft al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen. Real Madrid heeft in de vijf laatste wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Valencia één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit betekent dat Real Madrid op de tweede plek staat met 45 punten en dat Valencia de nummer 14 is met 20 punten. De volgende wedstrijd, op zondag 5 februari, speelt Real Madrid om 14.00 uur uit tegen Mallorca in het Visit Mallorca Estadi. Valencia zal het op dezelfde dag uit opnemen tegen Girona. De wedstrijd start om 16.15 uur.