Ceballos geraakt door overweldigend verzoek van Real-aanhang

Reacties

Dani Ceballos zal de thuiswedstrijd van Real Madrid tegen Valencia niet snel vergeten. De 26-jarige middenvelder werd massaal toegezongen, in de hoop dat hij zijn contract bij De Koninklijke gaat verlengen.

Ceballos geraakt door overweldigend verzoek van Real-aanhang
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Valencia
Valencia

Ceballos moest lang genoegen nemen met een bijrol in Estadio Santiago Bernabéu. Van 2019 tot 2021 werd hij verhuurd aan Arsenal, om vervolgens terug in Madrid weer een plek in de schaduw in te nemen. Tot voor kort. Carlo Ancelotti is onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van de elfvoudig Spaans international en liet hem tegen Valencia (2-0) voor de derde keer op rij starten in La Liga.

Het vertrouwen dat Ancelotti aan de spelmaker geeft, werpt nieuw licht op de contractsituatie van de middenvelder. Ceballos heeft een aflopend contract en mag sinds 1 januari met andere clubs onderhandelen. De hoop bij het merendeel van de Real-supporters is dat hij alsnog blijft. In de slotfase donderdagavond werd de van Real Betis overgekomen spelmaker massaal toegezongen. 'Ceballos, blijf', was eerst de boodschap, waarna minutenlang enkel zijn naam klonk vanaf de tribunes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Een prachtig moment. Ik heb hard gewerkt om dit soort momenten te beleven', zei Ceballos na afloop bij Movistar Plus. 'Het pad is niet altijd makkelijk geweest. Ik ben naar Engeland vertrokken en heb me door een zware blessure terug moeten knokken. Nu is er enkel vreugde. Dat je naam gescandeerd wordt in het beste stadion ter wereld, is niet zomaar iets.'

Ancelotti liet tijdens zijn persconferentie blijken dat hij hoopt dat er snel een akkoord komt met Ceballos. 'Er is een contractprobleem, maar hij doet het erg goed, zoals iedereen kan zien. Iedereen binnen de club weet al wat mijn mening is. Ceballos is erg belangrijk', aldus de Italiaan. De speler zelf benadrukte tot slot hoe belangrijk Luka Modric en Toni Kroos zijn voor zijn ontwikkeling: 'Ik kan niet anders dan leren van ze. Stap voor stap moet ik in mijn rol groeien. Het belangrijkste is dat ik geniet en dat ik met ze speel, dan kan uiteindelijk misschien net zo'n lange carrière hebben als zij.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.