Gabriel Paulista door het stof na aanslag: 'Had mijn zenuwen niet in bedwang'

Reacties

Na de reguliere overwinning van Real Madrid op het zwalkende Valencia donderdagavond was het voornaamste gespreksonderwerp de rode kaart die Gabriel Paulista in de slotfase kreeg na een schandalige overtreding op Vinícius Júnior. De verdediger van Valencia is door het stof gegaan.

Gabriel Paulista door het stof na aanslag: 'Had mijn zenuwen niet in bedwang'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Valencia
Valencia

Zo'n tien minuten voor tijd sloegen de stoppen door bij Paulista. Zonder de geringste intentie om de bal te spelen, schopte hij zijn landgenoot keihard onderuit: de arbiter kon niet anders dan hem van het veld sturen. Met de schorsing van twee wedstrijden die hij kreeg voor zijn doodschop, mocht Paulista niet mopperen. Een dag later ziet hij zelf ook in dat hij ver over de schreef is gegaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik accepteer de kritiek en de rode kaart, hier ben ik niet trots op. Ik ben een krachtige speler, maar wel een eerlijke. Ik respecteer Vinícius en het was nooit mijn bedoeling om hem pijn te doen. We hebben het zwaar bij deze geweldige club, dat roept emoties op. Soms is het moeilijk om je zenuwen in bedwang te houden, en ik had ze hier niet in bedwang. Daar bied ik mijn excuses voor aan', schreef de zondebok op Instagram.

Valencia, dat halverwege La Liga dolende is en slechts een puntje boven de streep staat, moet het in de komende twee wedstrijden dus zonder een van de sleutelspelers doen. Los Che hebben Girona en Athletic Bilbao als volgende opponenten. Real-doelman Thibaut Courtois prees de scheidsrechter ervoor dat zijn ploeggenoot in bescherming werd genomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.