Conte loopt leeg na ineenstorting Inter en haalt uit naar clubleiding

Reacties

Antonio Conte heeft zich na de late nederlaag in de Champions League van Internazionale tegen Borussia Dortmund (3-2) allerminst ingehouden tegenover de pers. De Italiaanse coach zag zijn ploeg opnieuw een voorsprong weggeven en legde na afloop de vinger op de zere plek.

Conte loopt leeg na ineenstorting Inter en haalt uit naar clubleiding
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 2
Internazionale
Internazionale

Bij rust leek er nog niets aan de hand voor Inter, dat met 0-2 leidde dankzij treffers van Lautaro Martínez en Matías Vecino. In de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig en kwamen de Duitsers uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld: 3-2. Het leidde tot woede bij Conte, die zijn elftal net als tegen Barcelona een voorsprong zag weggeven (1-2).

'Onze selectie is te beperkt om op twee fronten – de Serie A en Champions League – te kunnen meestrijden', vertelde Conte na afloop aan Sport Mediaset. 'Dan praat je over aantallen natuurlijk, maar ook over kwaliteit. Alleen Diego Godín heeft prijzen gewonnen in zijn carrière', hield Conte geen blad voor de mond. Dat is echter geen verwijt, maar een constatering, zo zegt hij. 'Het irriteert me en ik hoop dat deze nederlaag dezelfde reactie oproept bij mijn spelers. De jongens razen met honderd kilometer per uur over het veld, maar dat is niet vol te houden over een volledig seizoen. Dat zal de directie ook moeten inzien.' Conte pleitte de voorbije weken al meerdere malen voor winterse versterkingen, als de transfermarkt in januari weer opengaat.

Hoewel Inter dinsdag verloor, is het nog niet kansloos in Groep F van de Champions League. Barcelona speelde dinsdag gelijk tegen Slavia Praag (0-0) en heeft als koploper acht punten, vier meer dan Inter. 'Daarom ben ik ook zo kwaad. We moeten constateren dat er in de zomer ernstige fouten zijn gemaakt, waardoor al het goede werk dat er verricht is weggegooid dreigt te worden. Het team heeft laten zien iedereen te kunnen verslaan, als we in vorm zijn, maar veel jongens moeten non-stop spelen. Dat gaat op een gegeven moment zijn tol eisen, in de tweede helft was dat helaas zichtbaar.' In de tweede helft verbruikte Conte al zijn drie wissels binnen een tijdsbestek van slechts zeven minuten. Invaller Matteo Politano speelde slechts een kwartier, waarin hij tot overmaat van ramp ook nog geblesseerd leek te zijn geraakt.

Oproep tot actie
De teleurstelling was van Contes gezicht af te lezen, die weigerde de beschuldigende vinger naar zijn spelers te wijzen. 'Want feit is dat we op de grenzen van het fysiek toelaatbare spelen. Wat kan ik verder nog zeggen? Men zegt me dat ik meer moet lachen op televisie en dat ik het over het proces moet hebben. Misschien kun je me daar wat vragen over stellen. Over de tweede helft wil ik het in ieder geval niet meer hebben, want dat zou alleen nog maar meer alibi's creëren en dat wil ik niet.' Aan het eind van het interview leek hij zich andermaal te richten tot de directie van Inter. 'Laten we hopen dat deze wedstrijd de ogen heeft geopend van hen die er iets aan kunnen veranderen', besloot de uitgesproken coach van Inter.

Overigens kent Inter een uitstekende start in de Serie A en staat het slechts een punt achter koploper en landskampioen Juventus. Komende zaterdag wacht het duel met Hellas Verona. 'Onze huidige positie op de ranglijst verbloemt de problemen die er wel degelijk zijn', aldus Conte.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.