Suárez neemt Barcelona bij de hand met fraaie goals tegen Inter

Luis Suárez heeft Barcelona woensdagavond bij de hand genomen. De Uruguayaan bezorgde de Catalanen eigenhandig de overwinning op Internazionale, dat met name in de eerste helft indruk maakte.

Barcelona
Barcelona
2 - 1
Internazionale

Het loopt nog allesbehalve soepel bij Barcelona dit seizoen. In La Liga verloren de Catalanen al van Athletic de Bilbao en Granada, terwijl het miljardenbal werd geopend met een gelijkspel tegen Borussia Dortmund (0-0). Internazionale is het seizoen juist uit de startblokken gevlogen en won zijn eerste zes wedstrijden in de Serie A.

Toch kon Barcelona terugvallen op de indrukwekkende Champions League-balans in eigen huis. De laatste ploeg die de Catalanen in eigen huis wist te verslaan was Bayern München in de halve finale van het seizoen 2012/13. Inter trok zich weinig van die statistiek aan en opende al na twee minuten de score. Alexis Sánchez stuurde Lautaro Martínez weg, de Argentijn hield Clément Lenglet goed van zich af en gleed de bal in de verre hoek: 0-1.

Barcelona kreeg daarna wel kansjes via Antoine Griezmann en Sergio Busquets, maar het waren de bezoekers die de meeste indruk maakten. De machine van Conte liet ook in Catalonië zien steeds beter te gaan draaien en kreeg via Martínez zelfs een grote kans op de 0-2, maar deze keer bood Marc-André ter Stegen knap redding.

Kort na rust greep Valverde in door Arturo Vidal in te brengen voor Busquets. De Chileen moest wat meer power toevoegen aan de formatie van de thuisploeg, waar Frenkie de Jong opschoof naar de nummer 6-positie. Met Vidal in de gelederen kreeg Barça wat meer grip op de wedstrijd en typerend was dan ook dat hij de assist gaf op de gelijkmaker. Luis Suárez pegelde een voorzet van Vidal met een zwevende volley knap binnen: 1-1.

Na die gelijkmaker van de Uruguayaan werd Barcelona steeds dominanter. Als controleur op het middenveld speelde De Jong daar een belangrijke rol in, hij zette de lijnen uit en liet de Catalanen zo beter voetballen. Vijf minuten voor tijd sloeg Suárez opnieuw toe. Messi, die verder geen bijzondere wedstrijd speelde, bracht de bal na een knappe actie bij zijn ploegmaat. Suárez speelde Diego Godín ineens uit met zijn aanname en rondde zuiver af: 2-1.

De voormalig Ajacied bezorgde Barcelona zo eigenhandig een welkome overwinning. De ploeg van Valverde staat nu net als Borussia Dortmund op vier punten in Groep F. Inter blijft na twee wedstrijden steken op één punt.