Winnende Conte luidt noodklok bij uitgeput Inter

Reacties

Internazionale won dinsdagavond opnieuw, maar op deze manier is een terugval onvermijdelijk volgens trainer Antonio Conte. De succescoach sprak na de 1-2 overwinning bij Brescia, die voor even de koppositie opleverde, zijn zorgen uit.

Winnende Conte luidt noodklok bij uitgeput Inter
© Pro Shots

Na tien wedstrijden gaat Inter aan de leiding in de Serie A, maar Juventus kan de concurrent uit Milaan woensdagavond weer passeren als het wint van Genoa. Een van de belangrijkste verschillen tussen de titelkandidaten lijkt de breedte van de selectie. Conte vreest dat het voor Inter met deze spelersgroep vroeg of laat onmogelijk is om De Oude Dame bij te benen.

Bij Sky Sport Italia zei Conte het volgende na Brescia-uit: 'We laten de motor maximaal draaien en dat kan niet lang meer duren. Het is lastig om het nog over de wedstrijd te hebben, omdat het telkens dezelfde spelers zijn die het moeten doen. Ze worstelden vandaag enorm. Het was onze vierde wedstrijd in negen dagen, met dezelfde spelers. Dan is ieder resultaat acceptabel. Het enige dat ik kan doen is ze bedanken voor de vechtlust die ze tot het einde toonden.'

Inter-directeur Beppa Marotta kondigde al aan dat de belangrijkste uitdager van Juventus zich in de winter opnieuw gaat versterken. De club heeft de financiële middelen om eindelijk door te pakken. Bij Conte is er de hoop dat hij tot de transferperiode nog het maximale uit deze spelersgroep kan persen. 'Ik begeef me nu vier maanden op Planeet Inter en ik begin dingen te begrijpen die ik in juni nog niet doorhad. Op dat moment weet je nog niet welke kwaliteiten je precies gaat ontdekken bij spelers. Het is allemaal theorie, totdat je het zelf ziet', sprak Conte.

Het meest zorgwekkend voor Conte is de situatie voorin. Door de langdurige blessure van Alexis Sánchez rust er een enorme druk op de schouders van Lautaro Martínez en Romelu Lukaku, die dinsdag opnieuw scoorden. 'Ze hebben vrijwel iedere wedstrijd gespeeld dit seizoen', zei Conte over zijn twee goalgetters, 'en het is belangrijk om een alternatief te hebben. Dat hebben we gevonden met Sebastiano Esposito, maar hij is nog maar zeventien jaar oud. We lopen het risico dat Romelu en Lautaro geblesseerd raken als ze geen rust krijgen. Dan hebben we echt een probleem. Ik denk dat iedere coach zich zorgen zou maken in mijn situatie.'

Voor Inter wacht zaterdag alweer een volgende test, de Nerazzurri gaan dan op bezoek bij Bologna. De Italiaanse grootmacht speelt de dinsdag erna alweer in de Champions League, uit tegen Borussia Dortmund.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.