Inter stort in elkaar bij weergaloze comeback Dortmund

Borussia Dortmund heeft met een spectaculaire zege op Internazionale een erg belangrijke slag geslagen op weg naar de knock-outfase van de Champions League. In een wedstrijd met twee gezichten werd Achraf Hakimi dinsdagavond de matchwinner.

Borussia Dortmund
3 - 2
Internazionale

Het contrast tussen de situatie bij Dortmund en die bij Inter was voor aanvang groot. Waar Lucien Favre het verwijt kreeg dat hij met vele wisselingen maar niet het maximale uit de aanvallende mogelijkheden haalde bij de Duitse topclub, werd Conte juist geprezen vanwege de helderheid en het snelle succes van zijn aanpak bij Inter. Hoe goed de ploeg al op elkaar is ingespeeld, werd in het Signal Iduna Park andermaal duidelijk. De organisatie stond als een huis bij de bezoekers, die in de eerste helft indruk maakten met counters.

De 0-1 was echter wel puur te danken aan de individuele klasse van Lautaro Martínez. De Argentijn reageerde het handigst op een lange bal en bleef bij zijn solo richting het Dortmund-doel ijzig kalm. Hij negeerde Romelu Lukaku bij het afwerken, maar niemand klaagde omdat het hoge schot in de korte hoek uitstekend was: 0-1. Ondanks de druk van Dortmund liet Inter zich vervolgens geen moment volledig vastzetten. Dat was ook te danken aan spelverdeler Marcelo Brozovic, die met een geweldige actie aan de basis stond van de 0-2. De Kroaat speelde zich onder de druk van BVB uit en Inter profiteerde razendsnel van de ruimte. Martínez bereikte met een crosspass Antonio Candreva, die teruglegde op Matías Vecino. De Uruguayaan bekroonde de perfecte aanval met een schot in de verre hoek.

Zo comfortabel als Inter was voor rust, zo wankel was het onder de druk van Dortmund in de tweede helft. De Duitsers sloegen in de 51ste minuut razendsnel toe na een balherovering op de helft van de Italianen. Mario Götze werd op rechts vrijgespeeld en hij legde goed terug op Hakimi. De vleugelspeler zorgde met een duw ten opzichte van De Vrij voor extra ruimte en scoorde. De protesten van De Vrij bij scheidsrechter Danny Makkelie waren tevergeefs. Favre zorgde even later voor extra stootkracht met het inbrengen van Paco Alcácer. Met zijn eerste balcontact gaf de Spanjaard de assist bij de gelijkmaker. Alcácer snoepte de bal diep op de helft van Inter af van Brozovic en Julian Brandt was direct gelanceerd. De grote aanwinst van afgelopen zomer maakte de 2-2.

Conte probeerde voor rust te zorgen bij zijn elftal. Hij wisselde drie keer in acht minuten in de hoop de balans te herstellen. Het was tevergeefs, de druk van Dortmund hield aan en de 3-2 viel in de 77ste minuut. Hakimi zocht de combinatie met Jadon Sancho en kreeg de bal perfect terug van de Engelsman, waarna de Real Madrid-huurling opnieuw Handanovic klopte. Het was de genadeklap voor Inter. De club van De Vrij zakt naar plek drie in Groep F en heeft nog het geluk dat koploper Barcelona eerder op de avond verrassend punten verspeelde tegen Slavia Praag.