Hummels en de 'boeren' uit Duitsland slaan keihard terug naar Premier League

Reacties

Voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 staan er geen Engelse clubs in de halve finales van de Champions League en Europa League, terwijl Duitsland in die fase met nog drie clubs vertegenwoordigd is in Europa. Voor Borussia Dortmund-verdediger Mats Hummels genoeg reden om een online sneer uit te delen richting de Premier League.

Hummels en de 'boeren' uit Duitsland slaan keihard terug naar Premier League
© Pro Shots

In het verleden werd er vanuit Engeland gerefereerd aan de Farmers League als er gesproken werd over de Bundesliga. Het idee achter die betiteling was de hegemonie van Bayern München en dat de rest van de competitie niet veel voorstelde. Dit seizoen is alles anders. Bayer Leverkusen stootte Bayern van de troon in Duitsland en in Europa zijn beide teams samen met Dortmund door naar de halve finales.

Voor het eerst in 29 jaar staan drie Duitse clubs in de halve finales, toevallig genoeg zijn het dezelfde teams die in het seizoen 1994/95 doordrongen tot de eindfase van de Europese competities. Heel goed liep dat niet af trouwens. Leverkusen werd in 1995 door Parma uitgeschakeld in de halve finale van de UEFA Cup, in de andere halve finale was Juventus te sterk voor Dortmund. In de Champions League was het uiteraard Ajax dat Bayern blokkeerde op weg naar de finale. De Amsterdammers wonnen het toernooi uiteindelijk ten koste van AC Milan.

Nu de verschillen tussen Duitsland en Engeland zo groot zijn, kon Hummels het niet laten om iets te plaatsen op X. Bayern schakelde Arsenal uit, Leverkusen was te sterk voor West Ham United en het doek viel ook voor titelhouder Manchester City. 'Een goede oogst deze week, mijn medeboeren.' Dat Duitsland nu zo goed aan het oogsten is, komt precies op tijd. Dit seizoen wordt er namelijk voor het eerst via de coëfficiëntenlijst gestreden om een extra Champions League-ticket.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als Duitsland door de prestaties bij de beste twee landen eindigt, gaat de nummer vijf van de Bundesliga ook de nieuwe hoofdfase van het elitetoernooi in. Een Duitse Champions League-finale behoort net als in 2013 tot de mogelijkheden. Bijzonder genoeg werd die finale, net als in 2024, op Wembley gespeeld. Bayern treft Real Madrid, Dortmund neemt het op tegen Paris Saint-Germain. Een niveau lager staat Leverkusen tegenover AS Roma. Aston Villa is in de halve finale van de Conference League (tegen Olympiakos Piraeus) de enige overgebleven Engelse troef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.