Conte legt de bal na afketsen Super League in kritisch pleidooi bij UEFA

Reacties

Antonio Conte heeft na het afketsen van de Super League een harde noot gekraakt over de UEFA. Volgens de trainer van Internazionale moeten de veelbesproken plannen voor de gesloten elitecompetitie de Europese voetbalbond aan het denken zetten.

Conte legt de bal na afketsen Super League in kritisch pleidooi bij UEFA
© Pro Shots
Spezia
Spezia
1 - 1
Internazionale
Internazionale

Conte werd na afloop van het competitieduel met Spezia (1-1) gevraagd wat hij vond van alle ophef van de afgelopen dagen over de Super League, waaraan ook Inter in eerste instantie meedeed. De Italiaanse trainer liet blijken geen voorstander te zijn van het idee. 'Als sportman denk ik dat we de traditie niet moeten vergeten. De geschiedenis moet worden gerespecteerd', zei de oud-international na afloop tegen Sky Sport Italia.

Conte doelde daarmee op het feit dat het Europese voetbal altijd gebaseerd is geweest op promotie en degradatie en dat een gesloten Super League daar niet bij past. 'Sport moet meritocratisch zijn. We werken hard om iets te winnen en iets te verdienen, dat moet altijd voorop staan in het voetbal. Dat gezegd hebbende toont dit alles wel aan dat ook de UEFA aan zelfreflectie moet doen', stelde de trainer van Inter.

Als de UEFA alles goed had gedaan, waren er volgens Conte ook geen Super League-plannen geweest. 'Ze organiseren toernooien, eisen alle rechten op en reserveren slechts een klein deel daarvan voor de teams die deelnemen aan deze toernooien. De spelers worden uitgeperst als citroenen met het volle speelschema. De organisaties moeten een passender beloning overwegen, want de clubs investeren in trainers en spelers.'

De verdeling van het prijzengeld moet volgens Conte dus eerlijker plaatsvinden. 'Als je van de tien rechten er zeven voor jezelf houdt en er maar drie aan iemand anders geeft, is dat niet erg eerlijk. Ik denk dat de verdeling moet worden heroverwogen.' Maar het belangrijkste blijft in zijn ogen dat prestaties in het voetbal moeten worden beloond. 'Anders verliest de sport al zijn betekenis', toonde hij zich geen voorstander van de Super League.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.