Conceição maakt indruk bij basisdebuut: dit deed hij goed volgens Schreuder

Reacties

Met de afwezigheid van Steven Bergwijn, Steven Berghuis én Mohammed Kudus kon Ajax-trainer Alfred Schreuder eigenlijk niet meer om Francisco Conceição heen. De Portugees kreeg tegen NEC zijn eerste basisplaats en deed dat volgens de coach goed.

Conceição maakt indruk bij basisdebuut: dit deed hij goed volgens Schreuder
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
Ajax
Ajax

'Ik kijk positief naar zijn wedstrijd, hij bracht goede energie', stelde hij op de persconferentie na de wedstrijd. 'Hij hield breedte in het spel en was dreigend. Ik had het gevoel dat als hij aan de bal kwam, tegenstanders dachten dat er echt wat kon gaan gebeuren. Dat zorgt voor net dat extra metertje ruimte, ook voor medespelers. Dus ik was zeker tevreden over hoe hij het invulde.'

Dat Conceição zo goed speelde, kwam voor Schreuder niet als een verrassing. 'We hebben dit op trainingen al gezien en ook bij Jong Ajax. Dit is de weg die hij moet bewandelen. Vandaag had hij misschien het geluk dat er zieken waren, maar hij geeft wel een visitekaartje af.'

Het zou zomaar kunnen dat Conceição meer aan spelen toekomt, want Schreuder hintte erop dat de zieke Kudus en Berghuis niet zomaar terugkeren. 'Ik heb ze zaterdag gesproken en dat klonk niet goed', aldus Schreuder, die ontkende dat het om een coronabesmetting zou gaan.

Ajax speelt komende woensdag alweer een wedstrijd, in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. FC Den Bosch is in Brabant de tegenstander.

FC Den Bosch
FC Den Bosch
0 - 2
Ajax
Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.