Het blijven roerige tijden voor Derby County en manager Phillip Cocu. Ruim een week na een dronkemansrit waarbij drie spelers van The Rams waren betrokken, keerden twee van hen terug in de ploeg. Tot een zege op bezoek bij Barnsley leidde het echter niet.

Barnsley
Barnsley
2 - 2
Derby County

Cocu en de zijnen waren daar wel héél dichtbij. Het begin was nog voor Barnsley, dat binnen het kwartier aan de leiding kwam via Aapo Halme. Hij kopte binnen uit een vrije trap van Alex Mowatt en zette zijn ploeg - voor aanvang van de wedstrijd voorlaatste in de competitie - op voorsprong.

Nog voor rust zag Cocu tot zijn genoegen hoe Derby de zaken omdraaide. Eerst sloeg Chris Martin van dichtbij toe en maakte hij zijn derde doelpunt in de voorbije drie wedstrijden; daarna was het de beurt aan Tom Huddlestone. De middenvelder werd gevloerd in het zestienmetergebied, ging zelf achter de strafschop staan en schoot die binnen (1-2).

Cocu koos ervoor om tegen Barnsley te beginnen met één van de drie spelers die betrokken was bij het incident van vorige week: Tom Lawrence kreeg zijn plek in de basis terug. Mason Bennett mocht een paar minuten voor tijd invallen en zag vervolgens hoe Barnsley toch nog een punt uit het vuur sleepte. In de 94ste minuut sloeg Conor Chaplin toe en ontnam hij Derby de winst.

Aanvoerder Richard Keogh speelde woensdag niet mee tegen Barnsley. Hij is door een blessure, als gevolg van het ongeluk van vorige week, vijftien maanden uit de running bij zijn club. Cocu en zijn spelers gaan zich vanaf nu opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Luton Town, aanstaande zaterdag.