Cocu is aanvoerder liefst vijftien maanden kwijt na dronkemansrit

Reacties

Richard Keogh weet wat de gevolgen zijn van de dronkemansrit die hij vorige week maakte met een aantal teamgenoten. De aanvoerder van Derby County heeft twee banden in zijn knie afgescheurd en moet zo'n vijftien maanden revalideren.

Cocu is aanvoerder liefst vijftien maanden kwijt na dronkemansrit

Een uit de hand uitgelopen teamuitje van de Championship-ploeg van Phillip Cocu leidde afgelopen week tot veel ophef in de Engelse media. Nadien besloot een aantal spelers – waaronder Keogh – het nachtleven in te duiken en dat liep volledig uit hand. Ze sloegen het aanbod om met auto's van de club naar huis gebracht te worden af en gingen daarna op eigen gelegenheid naar huis.

Vervolgens raakte een drietal spelers betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij Keogh ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie. Bekend was al dat Keogh de rest van het seizoen uit de roulatie zou zijn, maar inmiddels is de schade verder geconcretiseerd. De 33-jarige aanvoerder van Derby County heeft beide banden in zijn knie ernstig beschadigd en moet tenminste vijftien maanden revalideren. Hij is op z'n vroegst dus terug in december 2020. Zijn contract loop door tot medio 2021.

Tom Lawrence en Mason Bennett van Derby County zijn inmiddels aangeklaagd voor rijden onder invloed en moeten op 15 oktober voorkomen. Afgelopen zaterdag ontbraken zij nog in de wedstrijdselectie van de nummer vijftien van de Championship, maar inmiddels zijn ze weer in genade aangenomen. Maandag trainden ze weer mee en ze bereiden zich nu voor op de confrontatie met Barnsley van woensdag. Sky Sports meldt dat er mogelijk nog sancties volgen, maar dat Derby County eerst wacht tot alle gerechtelijke processen zijn afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Meer R. Keogh
Meer over R. Keogh
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.