Felbegeerde opsteker Cocu in week van veelbesproken Derby-dronkemansrit

Reacties

Phillip Cocu heeft met Derby County eindelijk weer eens gewonnen. De coach van The Rams zag zijn ploeg uitgerekend in de week waarin een flink incident centraal stond een einde maken aan een zegeloze reeks.

Felbegeerde opsteker Cocu in week van veelbesproken Derby-dronkemansrit
Derby County
Derby County
3 - 2
Birmingham City
Birmingham City

Voor Cocu en Derby ging het deze week niet over voetbal, maar over een totaal uit de hand gelopen teamuitje. Om de teamgeest aan te wakkeren en de slechte resultaten tegen te gaan gingen staf en selectie uit eten. Hoewel de meeste spelers op een normale tijd naar huis gingen, besloot een klein groepje te blijven. En hoe. Ze misdroegen zich flink beïnvloed door alcohol.

Daar bleef het niet bij, want aanvoerder Richard Keogh raakte bij een auto-ongeluk zwaar geblesseerd aan zijn knie. Het ongeval werd veroorzaakt door zijn ploeggenoten Tom Lawrence en Mason Bennett, die inmiddels zijn aangeklaagd voor rijden onder invloed en op 15 oktober moeten voorkomen.

De club kondigde na het incident in een statement stevige maatregelen aan. Cocu moest op de persconferentie in aanloop naar het duel ook uitleg geven. De eerste gevolgen waren zaterdag al zichtbaar. Behalve Keogh, voor wie het seizoen er dus al zo goed als op zit, ontbraken ook Lawrence en Bennett in de wedstrijdselectie voor het duel met Birmingham City. Kelle Roos en Florian Jozefzoon startten wel in de basis bij Derby.

Cocu, die vertelde iets dergelijks nog nooit meegemaakt te hebben, hoopte tegen Birmingham vooral de fans terug te winnen. Een opsteker daarbij was de snelle goal van Chris Martin, die in het vorige week nog een punt redde tegen Leeds United. Het was voor Martin de eerste basisplek sinds lange tijd. Na de vroege openingsgoal viel er in het eerste bedrijf weinig meer te genieten.

Ook in de tweede helft was het snel raak, want Martyn Waghorn tilde de marge in de 51ste minuut naar 2-0 op aangeven van Martin. Vervolgens bleek hoe kwetsbaar Derby ook kan zijn, want in vier minuten zag Cocu de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gary Gardner en Ivan Sunjic zorgden voor een 2-2 tussenstand.

Vervolgens was het woord aan Roos. De Nederlandse goalie toonde zich zeer belangrijk voor Derby door een strafschop van Lukas Jutkiewicz te stoppen. De vreugde bij Derby was compleet toen Jamie Paterson een kwartier voor tijd de 3-2 binnengleed. Daar bleef het tot opluchting van Cocu en de fans van de thuisploeg bij.

De zwaarbevochten zege is voor Cocu niet alleen het antwoord op het incident van deze week. De overwinning maakt ook een einde aan een reeks dompers. Sinds de 1-2 zege bij Huddersfield in het openingsduel werd immers in de competitie zeven keer op rij niet gewonnen (vijf keer een remise). Bovendien werd Derby door Nottingham Forest uit het toernooi om de League Cup gekegeld. Met de langverwachte zege is Derby wat opgeklommen in de middenmoot en de tegenstander van zaterdag tot twee punten genaderd. Al zal het de komende periode nog wel vaak gaan over de misdragingen van de spelers; aangezien een echte straf nog niet is uitgesproken door de club. De overwinning is daarom des te meer welkom.

Championship

Stand Championship 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
Queens Park Rangers
46
16
10
20
67-76
-9
58
14
Reading
46
15
11
20
59-58
+1
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.