Club Brugge schakelt door na keuze Daramy voor Ajax

Reacties

Club Brugge zit niet bij de pakken neer nu Mohamed Daramy voor Ajax heeft gekozen. Volgens Begische media is de kampioen van België nu doorgeschakeld naar Leicester City-aanvaller Kamal Sowah, waarmee een recordtransfer alsnog in de maak is.

Club Brugge schakelt door na keuze Daramy voor Ajax
© Pro Shots

Club Brugge was ook bereid het clubrecord te verbreken voor Daramy. Net als Ajax bereikte de club van Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer met FC Kopenhagen een akkoord over de transfer van de negentienjarige aanvaller. Toen bleek dat de Deense jeugdinternational voor de Amsterdammers koos, moest de clubleiding razendsnel doorschakelen.

En dat is volgens Het Laatste Nieuws ook gebeurd. Leicester zou een bod van negen miljoen euro hebben geaccepteerd op Ghanees international Sowah, die de laatste jaren werd gestald in België bij OH Leuven. Afgelopen seizoen maakte de 21-jarige vleugelspits indruk op de Brugse clubleiding met acht goals en zes assists in de Jupiler Pro League.

Vorig jaar wilde moederclub Leicester nog niet meewerken aan een transfer, nu wel. Sowah (rechts op de foto) speelt geen rol in de plannen van manager Brendan Rodgers en dus zal David Okereke, inmiddels alweer verhuurd aan Venezia, snel uit de boeken verdwijnen als recordaankoop van Club Brugge. De Nigeriaanse spits kostte in 2019 zo'n acht miljoen euro.

Het maakt duidelijk dat Club Brugge bereid is te investeren. Verdediger Odilon Kossounou werd deze zomer voor 23 miljoen euro verkocht aan Bayer Leverkusen, daartegenover staat dat de club voor zo'n twintig miljoen de opties tot koop op Lang en Eduard Sobol heeft gelicht en Stanley Nsoki en Owen Otasowie overnam van respectievelijk OGC Nice en Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.