Ajax bereikt persoonlijk akkoord Daramy

Reacties

Nadat Ajax eerder op de avond een akkoord bereikte met FC Kopenhagen, heeft het nu ook een persoonlijk akkoord met Mohamed Daramy zelf. De bedoeling is dat de negentienjarige aanvaller voor vijf jaar tekent in Amsterdam. De Denen hadden gedurende de onderhandelingen echter wel een aanvullende wens: dat Daramy donderdag inzetbaar is in de Conference League.

Ajax bereikt persoonlijk akkoord Daramy
© Pro Shots

Zondag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax op pole position lag voor de negentienjarige Daramy. De aanvaller, die op alle posities voorin uit de voeten kan, leek lange tijd op weg naar Club Brugge, maar gaat nu voor minimaal twaalf miljoen euro naar Amsterdam.

Het is alleen nog wel de vraag wanneer Daramy daadwerkelijk aansluit in Amsterdam. Kopenhagen had een aanvullende eis in de onderhandelingen en dat heeft te maken met Europees voetbal. De Denen spelen donderdag de return in de Conference League tegen het Turkse Sivasspor. Het heenduel werd mede door een doelpunt van Kevin Diks met 2-1 gewonnen. Donderdag volgt de return in Denemarken.

Aangezien de belangen groot zijn – het gaat immers om plaatsing voor de groepsfase – wil Kopenhagen midweeks over Daramy kunnen beschikken. Het lijkt er nu dus op dat de aanvaller pas op z’n vroegst op vrijdag naar Nederland komt.

Neres
Met de komst van Daramy heeft trainer Erik ten Hag zijn gewenste aanvallende versterking gekregen. De vraag is nu wat de komst van de Deen doet met het perspectief van David Neres. Zowel de aanvaller als Ajax hoopt deze week nog een uitgaande transfer te verwezenlijken. Het is immers dringen voorin. Op rechts kan Ten Hag kiezen tussen Antony en Steven Berghuis, op links kan naast Tadic ook Daramy spelen. Voor de spitspositie heeft de trainer Sébastien Haller én Danilo, terwijl ook Tadic én Daramy daar uit de voeten kunnen.

Zowel Ajax als de Braziliaan heeft in een vroeg stadium al aangegeven open te staan voor een uitgaande transfer. Tot op heden nog zonder gewenst resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.