Club Brugge kort na start play-offs al kansloos voor Belgische titel

De play-offs in België zijn pas net begonnen, maar Club Brugge kan het prolongeren van de titel nu al vergeten. De ploeg van trainer Rik de Mil verloor zaterdag ook de tweede wedstrijd van het seizoenstoetje. Union Sint-Gillis hield de titeldroom juist springlevend.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 2
Union Sint-Gillis

Club Brugge begon al met een flinke achterstand aan de play-offs en verloor vervolgens van koploper RC Genk. De club die vorig seizoen onder Alfred Schreuder nog kampioen werd, moet de titel nu definitief vergeten aangezien Genk en Antwerp FC zondag nog tegen elkaar spelen.

De thuiswedstrijd tegen Union werd een grote teleurstelling voor Club, waar Bjorn Meijer en Noa Lang startten. De bezoekers waren niet eens veel sterker, maar bleken wel uiterst effectief. Vlak voor en vlak na rust sloeg Union toe. Eerst schoot Victor Boniface raak, terwijl in het begin van de tweede helft Lazare Amani profiteerde van een blunder van keeper Simon Mignolet, die het schot van de Ivoriaan uit zijn handen liet glippen.

Door de tweede goal van Boniface ging nog een streep vanwege buitenspel, waardoor Club de 0-3 bespaard bleef. Hans Vanaken maakte in de extra tijd nog wel de 1-2, maar die treffer kwam te laat voor de thuisploeg. De kans is groot dat de Belgische topclub voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 niet actief zal zijn in de (voorronde van) de Champions League.