Clean sheet-machine Sevilla wacht ultieme test

Reacties

Sevilla maakte de laatste weken op de verschillende Spaanse podia indruk. Nu wacht in de Champions League de volgende test voor de nagenoeg onklopbare club uit Andalusië.

Clean sheet-machine Sevilla wacht ultieme test
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Sevilla is met de Nederlandse inbreng van Karim Rekik en Luuk de Jong bezig aan een indrukwekkende reeks, waarin het na de zege op Huesca inmiddels negen duels op rij heeft gewonnen én zeven keer achtereen de nul heeft gehouden. Edgar Méndez was namens Alavés op 19 januari de laatste die de bal in het Sevilla-doel kreeg.

Ruim 708 minuten achtereen houdt doelman Bono nu zijn doel al schoon, waarbij ook Barcelona in de strijd om de Copa del Rey van het scoren werd afgehouden. Sevilla is daardoor nog één duel verwijderd van het clubrecord uit het seizoen 2008/09, toen onder Manolo Jiménez acht wedstrijden op rij zonder tegengoal werden afgesloten.

De solide defensie, waar Rekik de laatste weken als linksback de nodige minuten maakt, is een van de pijlers onder het succes van Sevilla. De cijfers onder trainer Julen Lopetegui spreken voor zichzelf. Sinds zijn entree werd in nagenoeg de helft van de wedstrijden geen treffer geïncasseerd. De 89 duels leverden 44 clean sheets en slechts 71 tegengoals op.

Lopetegui houdt zich niet bezig met de mooie cijfers. 'Statistieken helpen ons niet verder', zegt de trainer, die dit seizoen voor Sevilla-begrippen ook een ongekend winstpercentage kan overleggen (68 procent). Hij kijkt liever naar de volgende uitdaging die zijn ploeg woensdag in de Champions League wacht. Borussia Dortmund en daarmee ook het fenomeen Erling Braut Haaland komen naar het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán.

Het Noorse doelpuntenkanon is gebrand op succes, zeker omdat Dortmund ondanks zijn doelpunten in de Bundesliga steeds verder wegglijdt en daardoor zelfs een Champions League-ticket dreigt mis te lopen. Een jaar zonder dat podium kan Haaland zich niet voorstellen. 'Voor mij is het iets heel bijzonders dat ik in de Champions League mag spelen. Ik verwacht zelf dat we ons elk jaar kwalificeren.'

De Noorse spits, die in twaalf CL-duels zestien keer scoorde, wacht woensdag een extra paar ogen in zijn rug. 'Ik zal me meer focussen op Haaland, maar ook weer niet te veel. Voetbal is een teamsport', kijkt Jules Koundé uit naar dat duel. De 22-jarige Franse verdediger is met keeper Bono en aanvaller Youssef En-Nesyri de grote blikvanger van het huidige Sevilla, dat nog op alle fronten meedoet om de prijzen.

Borussia Dortmund incasseerde zaterdag weer een tik
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.