CL Quiz: deze ex-spelers kwam Ajax al eens tegen in Europa

Reacties

Ajax komt bij Tottenham Hotspur liefst vier spelers met een verleden in Amsterdam tegen. In aanloop naar de eerste confrontatie in de halve finale van de Champions League daarom een quiz over de vorige confrontaties in Europa met ex-Ajacieden.

CL Quiz: deze ex-spelers kwam Ajax al eens tegen in Europa

Dinsdag staan er in Londen mogelijk vier op het veld aan Engelse zijde als Ajax op bezoek komt voor de heenwedstrijd in de halve finale van het miljardenbal: Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Davinson Sánchez en Jan Vertonghen. Sánchez speelde in 2017 nog mee in de finale van de Europa League, maar ook Alderweireld, Eriksen en Vertonghen komen nog wel wat bekende gezichten tegen.

In het verleden kwam het voor de Amsterdammers al vaker tot ontmoetingen met ex-spelers. In aanloop naar de confrontaties met Spurs dook VI in de archieven en kwam tot een lijst met oude bekenden die in het verleden de strijd aanbonden met Ajax. Om jullie op weg te helpen, geven we de seizoenen weg waarin dat gebeurde en voor welke clubs die ex-Ajacieden toen speelden. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een R kregen rood. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.