CL dichterbij dan ooit voor Antwerp: 'Het worden nog negentig hectische minuten'

Reacties

Door een goal van Vincent Janssen is Antwerp FC dichterbij de Champions League dan ooit. Tegelijkertijd weten Vincent Janssen en Mark van Bommel dat het volgende week in Athene een loodzware klus zal worden om daadwerkelijk de groepsfase te bereiken.

CL dichterbij dan ooit voor Antwerp: 'Het worden nog negentig hectische minuten'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
AEK Athens
AEK Athens

Antwerp won dinsdagavond de heenwedstrijd tegen AEK Athene met 1-0 en staat op de drempel van het miljardenbal, maar zover is het dus nog lang niet. 'We hebben wederom bewezen dat we thuis zulke moeilijke wedstrijden kunnen winnen. Onze uitgangspositie is goed. Het kon beter, maar het kon zeker ook slechter', zegt Janssen in Belgische media.

Door een rode kaart in de tweede helft speelde Antwerp bijna veertig minuten met een man minder. 'Op zulke momenten moet je realistisch zijn. Je zit in de laatste voorronde van de Champions League en je staat met tien man een 1-0 voorsprong te verdedigen. Dan moet je gewoon overleven. Het gaan hoe dan ook negentig hectische minuten worden in Athene.'

Ook Van Bommel telt zijn zegeningen na de 1-0 tegen AEK. 'Geweldig, het karakter dat we toonden. De spelers zaten tegen de krampen aan, maar hielden toch vol. 1-0 winnen in de Champions League, met tien man: daar mag je blij mee zijn en trots op zijn. Complimenten aan het hele team. Maar: we zijn nog maar halverwege. En niet alleen bij ons, ook in Athene kan het een heksenketel zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.