Janssen bezorgt Van Bommel belangrijke zege richting Champions League

Reacties

Antwerp FC heeft aan de hand van Vincent Janssen een grote stap gezet richting de groepsfase van de Champions League. Ondanks een vroege rode kaart bleek het doelpunt van de Nederlander de winnende te zijn.

Janssen bezorgt Van Bommel belangrijke zege richting Champions League
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
AEK Athens
AEK Athens

1957, de laatste keer dat Antwerp op het hoogste niveau van Europa stond. Onder Van Bommel wordt het stof van een lange Champions League-droom geblazen en het begin mocht er zeker weten. Tegen AEK, dat in de vorige ronde nog Dinamo Zagreb uitschakelde in een ware thriller, pakte Antwerp met Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Toby Alderweireld al snel het initiatief. Linksback Gastón Ávila was er niet meer bij voor de Belgen, hij rondde dinsdag zijn transfer naar Ajax af.

Na iets meer dan een kwartier was het raak en Janssen werd het goudhaantje. De spits kreeg net wat te veel ruimte op rechts en rondde beheerst af met links. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de sterkere Belgen, totdat Jelle Bataille kort in de tweede helft rood kreeg voor een stevige tackle op Mijat Gacinovic. Zelfs met een mannetje minder lukte het Antwerp echter om aanvallen op de mat te leggen, waardoor de Grieken grotendeels van het doel werden gehouden. Op het einde was Ezequiel Ponce wel dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Jean Butez kreeg net een hand tegen zijn inzet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daardoor bleek de goal van Janssen de winnende, de Nederlander is verantwoordelijk voor een zeer belangrijke zege voor Antwerp. Volgende week kan Antwerp het afmaken in Griekenland voor een terugkeer in de Europacup I/Champions League na 66 jaar.

Raków Częstochowa
Raków Częstochowa
0 - 1
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Een ongelukkige eigen goal in de negende minuut betekende de beslissing in het duel tussen Raków Częstochowa en FC Kopenhagen. Met Kevin Diks en Jordan Larsson als basisspelers werd de vroege 0-1 over de streep getrokken. Bogdan Racovitan was uiteindelijk de schlemiel, hij veranderde het schot van Mohamed Elyounoussi van richting.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.