City worstelt zich langs Everton en neemt koppositie over van Liverpool

Manchester City heeft woensdag de koppositie in de Premier League overgenomen van Liverpool. De formatie van manager Pep Guardiola won op bezoek bij Everton en staat daardoor op doelsaldo - en met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie - bovenaan.

Everton
Everton
0 - 2
Manchester City

City wist op voorhand dat het de koppositie op doelsaldo zou overnemen van Liverpool bij winst op Everton. The Reds speelden in de laatste twee competitieduels met 1-1 gelijk tegen West Ham United en Leicester City. Liverpool heeft na de wedstrijd van City tegen Everton wel een duel tegoed.

Niet geheel verrassend zocht City vanaf het begin de aanval tegen Everton, dat zaterdag in de Premier League nog verloor van Wolverhampton Wanderers (1-3). Aymeric Laporte kopte na een kwartier net naast het doel en kort daarna raakte Ilkay Gündogan van dichtbij de lat. Uiteindelijk ging de bal er pas vlak voor rust in. Laporte zorgde met zijn hoofd voor 0-1 uit een vrije trap van David Silva.

City bleef na rust de overhand houden, maar grote kansen creëerden de bezoekers weinig. Sergio Agüero was er na een klein uur dichtbij, maar de Argentijn schoot naast. Guardiola haalde vervolgens Leroy Sané naar de kant voor Raheem Sterling. Everton mocht nog hopen op de gelijkmaker, maar die viel ondanks het invallen van Gylfi Sigurdsson, Richarlison en Cenk Tosun niet meer. De 0-2 viel wel, diep in de extra tijd die in totaal zeven minuten bedroeg. Invaller Gabriel Jesus maakte de goal.

Beide teams komen in het weekend alweer in actie. Voor City staat de kraker thuis tegen Chelsea op het programma, terwijl Everton een dag eerder op bezoek gaat bij Watford.