City ook op indrukwekkende wijze langs Tottenham

In de strijd om de International Champions Cup heeft Manchester City opnieuw indruk gemaakt. De ploeg van trainer Pep Guardiola was met 3-0 te sterk voor Tottenham Hotspur.

Drie dagen eerder imponeerde City ook al tegen Real Madrid, dat met 4-1 verloor. Ook tegen Spurs gaf de club uit Manchester haar visitekaartje af. John Stones opende na tien minuten de score met een rake kopbal. De verdediger heeft duidelijk de smaak te pakken, want hij was ook al trefzeker tegen De Koninklijke.

City kreeg enkele goede kansen op meer, maar pas in de 73ste minuut werd ook daadwerkelijk de voorsprong verdubbeld. Raheem Sterling was de maker van het doelpunt. Kort daarvoor was Vincent Janssen ingevallen. Het slotakkoord was voor de zeventienjarige Brahim Díaz, die in de extra speeltijd de eindstand bepaalde op 3-0.

Lees op VI PRO een uitgebreide tactische analyse van de nieuwe plannen van Pep Guardiola.

Vincent Janssen maakte een gedreven indruk tijdens zijn invalbeurt.