Barça met Cillessen verslaat Real na bliksemstart in Miami

In het Hard Rock Stadium in Miami heeft Barcelona een eerste tik uitgedeeld aan Real Madrid: 2-3. De Catalanen, waar Jasper Cillessen de hele wedstrijd speelde, waren de sterkste in El Clásico.

Al na zeven minuten leidde Barça met 0-2. Lionel Messi opende met een van richting veranderd schot de score, waarna Ivan Rakitic de voorsprong al snel verdubbelde. Nog voor rust stelde Real echter al orde op zaken. Mateo Kovacic maakte na een klein kwartier 1-2 en in de 36ste minuut zorgde Marco Asensio voor de gelijkmaker.

Uiteindelijk zorgde Gerard Piqué ervoor dat de winst naar Barcelona ging. Na een vrije trap van Neymar, die hevig in verband wordt gebracht met een transfer naar Paris Saint-Germain, bepaalde hij de eindstand op 2-3. Isco kreeg daarna nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Cillessen voorkwam deze.

Real Madrid en Barcelona speelden beide met vrijwel de sterkste opstelling. Aan de kant van De Koninklijke ontbraken Toni Kroos en Cristiano Ronaldo, terwijl Marc-André ter Stegen niet meedeed bij de Catalanen. Op 13 augustus treffen beide rivalen elkaar opnieuw. Dan in de eerste wedstrijd om de Supercopa de España.

Door de winst op Real Madrid kroonde Barcelona zicht tot winnaar van de International Champions Cup.