Juventus klopt PSG in waar spektakelstuk

Juventus heeft op de International Champions Cup een knappe overwinning geboekt op Paris Saint-Germain: 2-3. Beide clubs maakten er een heerlijke wedstrijd van.

In de eerste helft was het lang wachten op de openingstreffer. Pas in de 45ste minuut was het raak. Na een briljante één-twee tussen Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín schoot laatstgenoemde feilloos raak: 0-1.

PSG legde zich echter niet neer bij een achterstand en kwam al vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Gonçalo Guedes, die al betiteld werd als miskoop van voormalig technisch directeur Patrick Kluivert, maakte zijn eerste doelpunt ooit voor de Fransen door bij de tweede paal binnen te tikken na een fraaie dribbel van Ángel Di María.

Het bleek een opmaak voor een prachtige tweede helft, waarin Claudio Marchisio voor het absolute hoogtepunt zorgde met zijn 1-2. De ervaren middenvelder pegelde de bal vanaf zestien meter in de bovenhoek. Een rake kopbal van Javier Pastore bracht de stand wederom in evenwicht, maar vlak voor tijd pakte Juventus de winst door een rake strafschop van Marchisio.

Opstelling Paris Saint-Germain: Aréola (61. Descamps); Meunier (46. Dani Alves), Thiago Silva (46. Marquinhos), Kimpembe, Berchiche (46. Kurzawa); Verratti (46. Lo Celso), Motta (46. Callegari), Matuidi (46. Nkunku); Lucas Moura (46. Guedes), Cavani (46. Jesé), Di María (61. Pastore)

Opstelling Juventus: Buffon (65. Pinsoglio); Lichtsteiner (46. Asamoah), Benatia (46. De Sciglio), Chiellini (46. Barzagli), Alex Sandro (46. Mandragora); Cuadrado (46. Sturaro), Khedira (46. Pjanic), Betancur (46. Rincón), Mandzukic (46. Kean); Dybala (46. Caligara), Higuaín (46. Marchisio)