Inter legt kwetsbaarheid Bayern-defensie andermaal bloot

Internazionale heeft donderdag Bayern München verslagen in het kader van het toernooi om de International Champions Cup. Éder groeide uit de grote man bij de Italianen: 0-2.

Eerder leed Bayern al een 4-0 nederlaag tegen AC Milan in hetzelfde toernooi. In Singapore werd de Duitse verdediging opnieuw snel verrast. Hoewel Bayern dicteerde, opende Inter binnen tien minuten de score via Éder. De spits liep weg uit de rug van Felix Götze (het broertje van) en kopte een voorzet van Antonio Candreva tegen de touwen.

Twintig minuten later was het weer raak, volgens een nagenoeg gelijke formule. Dit keer was de voorzet van Ivan Perisic, verloor Mats Hummels Éder volledig uit het oog en kopte de aanvaller de bal voor de tweede keer achter doelman Sven Ulreich. Even later moest Franck Ribéry, die zeer dreigend was in de openingsfase, het veld verlaten met een voetblessure.

Hoewel Carlo Ancelotti in totaal nog zes frisse krachten in het veld bracht, bleef de stand in de tweede helft ongewijzigd. Der Rekordmeister kwam niet verder dan een gevaarlijke poging van invaller Renato Sanches, die in de nadrukkelijke belangstelling zou staan van AC Milan, en een ongelukkige inzet van Miranda die door zijn eigen keeper Samir Handanovic gepareerd werd.

Het duel met Inter was de afsluiting van de tour van Bayern door China en Singapore. Arjen Robben reisde door een blessure niet mee. Op zaterdag 5 augustus wacht de eerste officiële wedstrijd voor Bayern, wanneer Borussia Dortmund de opponent is in de Duitse Supercup.