Bayern heeft tegen Chelsea genoeg aan ijzersterke start

Reacties

Drie dagen na de 0-4 oorwassing tegen AC Milan heeft Bayern München gewonnen van Chelsea in het prestigieuze toernooi om de International Champions Cup. Een flitsende start van de kampioen van Duitsland voldeed: 2-3.

Bayern heeft tegen Chelsea genoeg aan ijzersterke start

Bayern en Chelsea traden in Singapore aan met grotendeels de sterkste elftallen. De defensief normaal gesproken zo solide kampioen van Engeland had in de openingsfase de grootste moeite de weg naar het doel van Thibaut Courtois gesloten te houden. Met name de uitstekend spelende Franck Ribéry sneed regelmatig eenvoudig door de verdediging.

Het was niet de Fransman maar Rafinha die met een verrassend schot van afstand voor de 0-1 tekende. De inzet van de Braziliaanse back verdween in de zesde minuut buiten het bereik van Courtois via de binnenkant van de paal in de verre hoek. Zes minuten later was het opnieuw raak toen Thomas Müller binnentikte na knap voorbereidend werk van Ribéry.

Chelsea was in die fase rijp voor de sloop, maar James Rodríguez verzuimde daar na balverlies op het Londense middenveld en weer een goede voorzet van Ribéry van te profiteren. In de 27ste minuut had Müller het vizier wél op scherp toen hij ongehinderd mocht oprukken richting de zestien en de bal feilloos in de hoek plaatste.

In de slotfase van de eerste helft werd Chelsea wat sterker. Nadat Tom Starke nog had gered op een inzet van Michy Batshuayi, was de reservegoalie van Bayern geklopt toen Marcos Alonso uit een voorzet van Victor Moses droog raak schoot. Het leidde niet meteen tot een comeback. Na rust had Bayern via James nog verder kunnen uitlopen.

Omdat een vierde doelpunt uitbleef was het uiteindelijk Batshuayi die in de 86ste minuut nog voor een spannend slot zorgde. Álvaro Morata had toen inmiddels zijn officieuze debuut gemaakt voor Chelsea. Het bleef ondanks zjin entree bij 2-3 voor Bayern, dat in Singapore net als Chelsea nog uitkomt tegen Internazionale.

DatumTijdstip (NL)/UitslagWedstrijd
18-jul1-3AC Milan - Borussia Dortmund
19-jul1-1Bayern München - Arsenal
20-jul1-1AS Roma - Paris Saint-Germain
21-jul0-2Manchester City - Manchester United
22-jul0-4Bayern München - AC Milan
23-jul1-2Juventus - Barcelona
23-jul2-4Paris Saint-Germain - Tottenham Hotspur
23-jul1-1Real Madrid - Manchester United
24-jul1-0Internazionale - Olympique Lyon
25-jul2-3Chelsea - Bayern München
26-jul02.00 uurAS Roma - Tottenham Hotspur
27-jul01.30 uurManchester United - Barcelona
27-jul02.30 uurJuventus - Paris Saint-Germain
27-jul05.00 uurReal Madrid - Manchester City
27-jul13.35 uurBayern München - Internazionale
29-jul13.35 uurChelsea - Internazionale
30-jul00.00 uurTottenham Hotspur - Manchester City
30-jul01.30 uurBarcelona - Real Madrid
30-jul22.00 uurJuventus - AS Roma
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.